COBRAS OG SHARKS SEJREDE I ARHUS

september 10, 2018

På trods af meget ustabile forhold ved DOKK1, blev der gennemført hele 15 flights i weekenden da der blevet sejlet 4. og sidste stævne i Sejlsportsligaen 2018 sæson. Der skulle både findes en stævne vinder, men også den samlede vinder som fik overrakt medaljer og det store trofæ. Det var Frederikshavn SEAHAWKS der siden sidste år, havde passet på trofæet da de har været regerende mestre.

 

Stævnevindere havde alles opmærksomhed

Det er stort, rigtig stort at vinde den samlede liga men det var alligevel som om at mange allerede kendte til resultatet, og derfor var det spændingen og de kampe der var for at blive stævnevinder, som blev det helt store omdrejningspunkt til weekendendes sejladser. Det var på intet tidspunkt givet hvem der ville vinde, og allerede efter få af fredagens sejladser begyndte der at tegne sig et mønster. Skiftevis var det KDY SHARKS og KALØVIG COBRAS som tog føring. Hen over weekendend kom der dog andre bejlere til som prøvede at kæmpe sig op, særligt SEAHORSENS som vandt stævnet sidste år, var helt oppe og røre podiet.

 

Hen over søndagen forsatte spændingen, og den holdte til det allersidste flight, hvor at COBRAS endelig kunne ånde lettet op efter nogle hårde sejladser hvor der blandt udsættelse, svingende vind og regn udfordrede dem. Da KALØVIG COBRAS sejler ud i sidste flight og altså allersidste race, overtager de båden fra KDY SHARKS som giver dem meldingen, “hvis ikke I vinder denne sejlads, tager vi podiet!!”. Fra land blev der underholdt og speaket af Susanne Salminen og Henriette Koch, som holdte alle de fremmødte tiskuere helt ’up to date’ men hvad der foregik på banen. Alle var med på at nu var det nu, hvis de lokale sejlere skulle nå toppen. Holdet formår, næsten upåvirket af det store pres, at holde hovedet koldt, holde fart og sikre sig en prik i deres sidste sejlads, og dermed stævnevinder for første gang nogensinde i deres liga-historie. Holdet bestod af Lars Halberg Vilhelmsen + Julius Damsgaard + Sophus Jarvig og Nikolai Tiedemann. Men den sidste sejlads, de ender altså med at være a point med KDY, men tager alligevel sejren.

Flere gange så det ud til at top 5 ville blive domineret af både AARHUS SEJLKLUB, CHIA PIRATS fra SØNDERBORG OG SEAHORSENS, som alle var tæt på at slå Frederikshavn SEAHAWKS, men det hele blev flere gange vendt helt rundt, og dem der lå forrest var pludselig bagerst og dermed en ny situation i tabellen. SØNDERBORG CHIA PIRATS har helt klart været et af de hold som har imponeret til dette 4. stævne, og det er også en af holdets til dato bedste placeringer. At de til sidst på se sig slået af de tidligere mestre er jo ikke det værste, men et  ”nyt” på podiet, havde nok ikke været helt i vejen hvis det stod til de glade sønderjyder der selv var meget tilfredse med weekendens sejladser.

 

Dedikeret politiker hyldede de lokale vindere

Det er mange stævner og mange sejladser siden at det har været SÅ spændende i en finale! Lidt spænding er altid godt, når der er tilskuere og andre gæster. Alle sejladserne blev blandt andre, tæt fulgt af Byrådsmedlem Hans Skou (red. Venstre) som både oplevede stævnet fra lands og vands. Hans Skou var også gæst til det netop afviklede HEMPEL WORLDS, og åbnede stævnets præmieoverrækkelse med en kort tale på vegne af byen, og om hvordan byen i fremtiden gerne vil byde sejlerne velkommen og gerne huske Aarhus som en rigtig sejler-by. Ingen ved endnu om Sejlsportsligaen sætter kurs mod Aarhus igen, men hvis opbakningen er på højde med Hans’ engagement, så er der god grund til at komme igen i 2019.

4. stævne endte således:
#1 KALØVIG COBRAS
#2 KDY SHARKS
#3 FREDERIKSHAVN SEAHAWKS
#4 SØNDERBORG CHIA PIRATS
#5 AARHUS SHARKS

 

Vinderne var fundet på forhånd

Der var næsten ingen tvivl om hvem der ville løbe med sejren og tage trofæet og guld-medajlerne med fra dette stævne, KDY SHARKS! Det betød at det var blandt de andre nedre pladser der skulle kæmpes for en podieplads og/eller holde sig i en top 4 for at komme i gennem nåleøjet og kvalificere sig til at sejle det overoverskyggende SAILING Champions League til næste år.

 

Det var efter de samme tre hold som skulle på podiet igen, og denne gang var der en mindst ligeså prominent herre til at hylde vinderne. Direktør for Dansk Sejlunion, Christian Lerche hang både, guld-, sølv, og bronzemedaljerne om halsen på de glade vindere.

Den samlede stilling endte således:
GULD til KDY SHARKS

SØLV til KALØVIG COBRAS
BRONZE til FREDERIKSHAVN SEAHAWKS

Noget tyder på, at der igen i år sejles tæt og holdene i toppen lå igen a point (14 point) da det var tid til podiet. Igen er det COBRAS som kommer bedst ud af det, sejre til sidst, og tager derfor sølvet i den samlede stilling. Hen over året er det kun gået EN vej for COBRAS, op op op! Holdet startede sæsonen med en 8. plads, derefter en 3. plads, en 2. plads og til sidst en 1. plads. Ganske enkelt meget imponerende af den unge besætning, som nu også har kvalificeret sig til SAILING Champions League.

 

Bronzemedaljerne gik til SEAHAWKS, som startede sæsonen med et brag i form af en sejr på hjemmebane, hvorefter at en lang sommer med masser af sejladser og udenlands stævner måske har taget luft ud af ballonen, da de siden stævnet i Frederikshavn, har lavet en 4., 6. og 3. plads. Sidste år var den statistik en lidt anden og mere præget af 1. og 2. pladser.


4. pladsen i den samlede stilling gik til SEAHORSENS, der således lige kom med i top 4 og dermed kvalificeret til at deltage i første kvalifikation frem mod SAILING Champions League, som er det ypperligst inden for liga-sejlads. Dét har fra starten af året været ambitionen at blive top 4, og efter en masse sejladser for Horsens-drengene, både liga, Grundig Cup og Youngsters har de nu sejlet sig helt frem i tabellen.

 

Nedrykkerne offentliggøres senere.

 

FLERE NYHEDER