Danskerne videre til SCL finalen

januar 1, 1970

Der var 7 pladser at sejle om i denne weekend, hvis man som klubhold gerne vil med til finalen i SCL og altså kampen om at blive #worldsbest klubhold. For de tre danske besætninger der var afsted, var der heller ingen tvivl – Top 7 var det klare og realistiske mål! Forholdene på Mallorca, var til tider noget nær det perfekt, men også meget krævende med høj sø og vind i de meget høje vindstyrker. Danskerne viste dog super taktik og bådhåntering!

 

KDY SHARKS i top 3

KDY lå hele tiden lige bag Kaløvig-holdet og med kun få point eller under et var der kamp til det sidste og det var da også KDY der endeligt løb med sejren om at blive ’bedste skandinaviske hold’ en titel som KDY’s WOW-hold tidligere tog da de deltog. Thomas Hartvig fortæller efter de første par dage ” Med 26 af de bedste hold fra hele Europa har sejladser været utrolig tætte og generelt meget spændende sejladser. Alle de tre danske hold har været med til at præge sejladserne, men der skal stadig virkelig kæmpes for hvert enkelt point. Søndag er sidste dag og vi kan stadigvæk afgøre vores placering i toppen, men vi vil have svært ved at nå de førende tyskere. Målet om en finaleplads ser dog realistisk ud, men det hele afgøres på sidste dagen”. 

KDY SHARKS endte i top 3 med kun 0.4 point op til nr. 2 fra Club Nautique de Versoix og som bedste Skandinaviske hold.

 

KALØVIG CIBRAS kom bedst fra start

Lars Vilhelmsen fortæller lørdag, hvor holdet lå som nr. 1 det meste af dagen om forholdene: ”De to første dage har budt på en frisk sø-brise, hvor vi virkelig har fået tingene til at spille og vi har undgået dyre fejl. OG det har været så fedt at ligge 1. ’er!”.  Hen ad eftermiddag begyndte det dog at se anderledes for det unge Aarhus-hold, hvor de begyndte at ryge lidt ned i tabellen. ”Det var godt at have lidt point at give af her til eftermiddag, hvor vi ikke rigtig fandt takten efter vinden slog rundt, og blæser så meget op, at flere sejladser blev gennemført uden genakker. Vi ligger 5’er nu her lørdag, og er klar på at kæmpe med alt hvad vi har, for en plads i finalen i morgen (søndag). Vi når nok ikke vores mål om at være bedste nordiske hold til denne her kvalifikation, men det er jo ingen skam så længe det er et dansk hold der løber med den”.

KALØVIG COBRAS endte på en 5. plads med 42,3 point.  

 

Frederikshavn kom stærkt igen! 

De startede stævnet med en prik, men derfra gik det lidt op og ned for de garvede drenge fra Frederikshavn. Holdopsætning var præcis som den plejer og de kender ’gamet’. På trods af en vældig god start, var det sværere for dem at holde de gode takter. De kom dog sikkert tilbage i søndagens sejladser med flere 2. pladser og sikrede sig en 7. plads, som også er adgangsbilletten til finalen. Det er langt fra første gang at Frederikshavnerne har kvalificeret sig til SCL-finalen og det bliver endnu en spændende finale, hvor vindforholdene kan forventes at blive en del anderledes end på Mallorca.

FREDERIKSHAVN SEAHWAKS endte på en 7. plads med 46,8 point.

 

Se den samlede resultatliste via SAP her.

 

Følg med på FB herhttps://www.facebook.com/sejlsportsligaen/

 

 

 

 

 

 

FLERE NYHEDER