De nye hold tog podiepladserne

juni 3, 2018

2, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 1 – der var ingen tvivl om at der var perfekte forhold i Frederikshavn for det nye hold fra Bandholm, kunne få deres debut. Holdet lavede weekenden igennem kun 1. og 2. pladser og vind og vejr var lige det som det skulle være for Bo Schulein, Ole Lindberg, Christian Torp og Peter Ammundsen således de kunne holde føringen allerede fra lørdag aften til stævnets afslutning søndag eftermiddag. 

”Omgivelserne har været fantastisk og ligeledes vejret. Vores kommunikationen fungeret perfekt fra 1. Sejlads og det gad os lige lidt ro til at tænke på andre ting. 

Vi har fået et ny for gast som vi har trænet med hele vinteren og han kæmpede fra start til slut. Nu glæder vi os helt vildt til at kæmpe videre i Kerteminde. Holdet som kommer fra en mindre klub på Lolland siger med deres sejr også at ”selvom vi repræsenterer en lille klub, så kan vi godt klare det godt”, siger skipper Bo Schulein. 

 

Går efter 1. division

”Vi vil videre i 1. division”, og Sejlklubben Neptun-Vejle fik præcis hvad de kom efter. Med 23 point kom de på 2. pladsen 28 point ned til DTU Sailing Team og står det til dem går det kun den vej. De vil gerne sejle i 1. division næste år. SNV Racing Team bestod af flere fra sidste års hold, herunder Troels Meldgaard + Nickolaj Søgaard Sørensen og deres crew. Med 5 point op til 2. pladsen kom  DTU Sejlsport’s Racing Team på en 3. plads, ens med Sletten Bådeklub der endte på en 4. plads men også med 28 point.

Det er ikke kun SNV Racing Team der går efter mere. Peter Savnik fra Danmarks Tekniske Universitet – DTU fortæller at de (DTU-drengene) regner på, hvordan de får guldet. Det lyder: ” DTU Sejlsport’s Racing Team kommer stærkt igen efter at have været rykket ud af ligaen sidste år. DTU har været med i to tidligere år hvor de har stået for spektakulær sejlads til underholdning for publikum. DTU har rystet posen og endelig løst ligningen til at finde fart på banen og regner så det knager for at løse ligningen for guldet! “. Ingen tvivl om at de (sammen med K.A.S. der sad fast i dommerbåden) stod for underholdning, særligt ved de sidste sejladser hvor det virkede spidsede til i kampen om podie-pladserne, fik de efter flere straffe en længere snak med umpirene. 

Udover Bandholm og DTU som nye hold i 2. division, kom Women on Water også godt fra start i 2. division. Holdet med af Lærke Marie Sørensen + Caroline Heerema + Louise Kristine Christensen + Pia Bay og Sara Keir Wright klarede det rigtig godt og fik over weekenden 3 prikker og en samlet 7. plads. Lærke Marie Sørensen siger om weekenden: Vi fik de tætte sejladser vi håbede på og den gode stemning var uovertruffen. Udover det var setup’et og de frivillige fantastiske. Vi glæder os til at komme igen”, lød det efter at 5 personers besætningen var kommet i land.

Der var ingen tvivl om at sejlerne fik prøvet lidt af hvert i Frederikshavn. Lørdagens vejr var meget mildt, varmt og roligt, hvorimod mange af de besætninger som var nye i J/70’erne var udfordret. Et af de hold der fik gavn af de lidt hårdere vinde der var søndag, var holdet fra Bogense Sejlklub. De fik 4 prikker i søndagens sejladser, og var meget tilfredse med det hop de dermed kunne tage op i placeringerne. 

 

Storm Photographia // fotocredit.

 

FLERE NYHEDER