E-sejlads er i rivende udvikling

januar 2, 2020

Sejlads hele året
Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche sagde om baggrunden for initiativet: E-sejlsport er velegnet til klubaktivitet, men kan selvfølgelig også spilles hjemme eller i forbindelse med events. Jeg ser set stort potentiale i forhold til særligt unge e-sejlere og tror på, at det både fastholde sejlerne i sporten gennem vintersæsonen men også i perioder, hvor de ikke har båd. Vi kan også bruge det til at formidle hvad vores konkurrencer går ud på og styrke sejlernes taktiske færdigheder.

 

Der er tale om en ny satsning for Dansk Sejlunion og derudover er unionen også blandt de første forbund under DIF til at anerkende e-sport på lige fod med andre mesterskaber. DIF yder støtte til sejlunionens initiativ.

 

Se linket fra TV2 Sport her.

 

KDY i front

Det nye tiltag er b.la. inspireret af de e-sportsaktiviteter, som KDY med stor hjælp fra de frivillige ’pirater’ i klubben har startet allerede sidste vinter. I klubben glæder en af initiativtagerne Mads Erhardt fra KDY’s Pirater sig over støtten til Dansk Sejlunion: ”Vi ser mange muligheder for at udvikle KDY e-sejladskoncept -herunder at tiltrække nye sejlere til klubben med det nye initiativ. Det er jo fantastisk når Dansk Sejlunion får denne støtte, som kan bruges til at udvikle klubmiljøerne yderligere”. 

 

Satser på Virtual Regatta

E-sejlsport er relativt nyt og har endnu ikke samme tilslutning som andre e-sportsgrene. E-sejlsport kan spilles på flere platforme. Dansk Sejlunion satser i første omgang på Virtual Regatta, der på verdens plan er den største udbyder at e-sejlads og anerkendt af World Sailing, som både i 2018 og 2019 har gennemført verdensmesterskaber.

 

Virtual Regatta findes i en off-shore og in-shore version, som begge kan spilles ganske gratis. Der er ca. 2 millioner brugere på verdensplan der spiller Virtual Regatta, mens der er ca. 6.000 danske e-spillere. Det er et sportssimulationsspil, hvor spillere kan dyste mod hinanden enten som hold eller individuelt – gennem deres klub, i klublokalet eller hjemmefra. 

 

E-sejlsport i dansk kontekst bevæger sig primært i to retninger. Individuel læring og klubholdsaktiviteter. Begge de konkrete retninger vil blive understøttet af mesterskaber som lige nu er under forberedelse. Der sigtes efter et mesterskab for individuelle sejlere samt et mesterskab for klubhold, som man også kender det fra Sejlsportsligaen. 

 

E-Sailing Danmark er en sammenslutning af e-sportsinteresserede organisationer og frivillige der arbejder for at udbrede e-sejlads i Danmark. 

 

 

 

FLERE NYHEDER