Forrygende start for Youngsters i Horsens

april 30, 2018

Horsens lagde i weekenden hus til den første Youngsters camp. En masse unge sejlere med forskellig baggrund var draget til Horsens for at være sammen om at sejle, tage fede foto og lægge en bane. Alt sammen forenet i et nyt koncept startet af Sejlsportsligaen, hvor de unge selv er med til at skabe et sejladsmiljø, sammen med Youngsters venner.

De første Youngsters ankom torsdag aften, hvor Learnmark, et uddannelsescenter på Horsens havn, lagde hus til campen. Klasselokalerne blev omdannet til sovesale og auditoriet var ”fællessal”, hvor der hver aften blev vist highlight video og socialiseret på bedste vis. Nogle af sejlerne kom alene andre sammen med venner fra deres efterskole eller sejlklub, nogen deltog på hele campen, andre kun enkelte dage. Et rummeligt koncept som de unge befandt sig rigtig godt i.

De unge blev ved ankomst inddelt i grupper, med mulighed for at lære om medie med Sejlsportsligaens egen fotograf Frederik Sivertsen og Nikolaj Schwaner eller banesporet hvor den rutinerede baneleder Paw Hagen og Ditlev Leth gav lektioner.

Det var dog tydeligt, at det der trak var J/70 sejlads på vandet. Så fra lørdag morgen var 10 J/70´ere på vandet med 50 sejlere om bord – resten var fordelt på RIB både og på dommerskib.

 

Ingen erfaring mødte masser af erfaring

Flere sejlere kom til campen uden at have sejlet før, mens andre igen, var på vej med en OL-kampagne. Efter lørdagen lød det fra Jonas Steffensen, som aldrig havde sejlet før: ”Bådene er bare er så sjove at sejle i, og dem jeg er på båd med lærer mig rigtig meget”.

Fra en af de sejlere som har sejlet meget jolle men aldrig J/70 sagde efter weekenden ”Det har været sjovt at lære en J/70’er at kende, og jeg tror det var en fordel at jeg slet ikke vidste noget om den da jeg kom, fordi så prøvede jeg noget nyt, i stedet for bare at gøre det jeg plejer”, siger Naja Bjørnholt, fra Middelfart.

 

Tilfreds og klogere sejlsportsliga

For Sejlsportsligaen, som er fader til ideen, er der næsten ikke en finger at sætte på weekenden. Helt overordnet er konklusion klar – de unge har taget Youngsters konceptet til sig og skabt et miljø, helt som vi havde håbet. Derudover har det givet os en masse ideer at gå videre med inden næste camp på Oure i juli. For mange fylder det sociale også meget, og det har vi også været godt omkring de seneste par dage, lyder det fra folkene i ligaen.

”Vi har også lært, at de unge skal lære og vende sig til at sejle flere sammen – og at der er stor forskel på at sejle alene eller to – og nu pludselig 4-5 i et crew. Her er J/70’eren en fantastisk båd fordi den netop kræver et perfekt samspil hvor alle har en rolle”. lyder det fra Sejlsportsligaens projektleder Peter Wolsing.

Søndag var der fra morgenstunden lagt op til 2. divisions udtagelse, og der var flere hold der meldte sig på banen efter at have brugt lørdagen på at træne. Inden for de næste par dage er de to Youngsters hold sat.

Tre på stribe lukket med Youngsters

Horsens Sejlklub har ligesom Youngsters været rigtig meget på vandet i J/70’erne på det seneste. Fra Horsens Sejlklub er der ingen tvivl om at deres nye J/70 både gør det rigtig godt!

Med Youngsters camp har vi nu afsluttet vores ”3 på stribe” weekender med J70ere, og det er gået ovenud fantastisk. Først en træningsweekend med 9 både, så et Grundig Stævne med 15 både, og her til sidst en forlænget weekend med over 70 unge sejlere der på skift har sejlet i 10 både. En helt masse timer på vandet, og store smil hele vejen rundt. Det har været en fornøjelse at stå i spidsen, samt deltage i alle weekenderne” lyder det fra folkene i Horsens, hvor det har været sejlerne fra Seahorsens der har stået i spidsen.

 

Næste camp er på Oure d. 9.-12. juli, hvor der stadig er mulighed for at købe billet via dette link.

FLERE NYHEDER