Frederikshavn suveræn ligamester 2016

Frederikshavn Sejlklub er dansk mester for sejlklubber 2016. Nordjyderne var overbevisende til sidst ved også at vinde stævnet i Skovshoved.

Sejlsportsligaen 2016 sluttede søndag i Skovshoved med Frederikshavn Sejlklub som ny dansk mester for sejlklubber.

Dermed forlader ligatrofæet for første gang Øresundskysten for i stedet det næste år at pryde væggen i en mindre nordjysk sejlklub med cirka 100 medlemmer. 

Men det er IKKE størrelsen, det kommer an på i Sejlsportsligaen - det er evnen til at præstere, når det gælder, i en liga, der hele tiden vokser i kvalitet. Den evne besidder den Frederikshavns erfarne og sammensejlede Melges-besætning bestående af Søren Steen, Rasmus Damsgaard, Rasmus Melsen og skipper Kris Houmann - fire sejlere, der nu to år i træk har udgjort den gennemgående stamme i nordjydernes ligabesætning.

Hellerup Sejlklub vindet årets sølvmedaljer i ligaen. Før stævnet i Skovshoved lå Hellerup side om side med Frederikshavn - men finalestævnet blev en tung omgang for Hellerup, der for første gang i år ikke formåede at komme med i FINAL 6. En 8. plads var dog stadig nok til at fastholde DM-sølvet for 2014-mestrene.

Bronzemedaljerne blev først afgjort i sæsonens allersidste sejlads, hvor KDY med en sejr rykkede op på andenpladsen ved Skovshoved-stævnet - og dermed lige præcis forbi Kerteminde og Faaborg i den samlede DM-slutstilling. 

Her er slutstillingen i Sejlsportsligaen 2016 

  

 

  

 

 

Sejlsportsligaens sponsorer