Her er Sejlsportsligaens nye klubber i 2017

januar 1, 1970

Sejlsportsligaen er gået på vinterferie. 2016-sæson sluttede i september med op- og nedrykning i de to divisioner. Fire klubber rykker ud af 2. division – det betyder velkommen til fire nye: 

KØS Sejlsport
KØS var med i 2. division i 2015 og landede på en nedrykningsplads. Nu er KØS – der består af ungdomssejlere fra Sundet, KAS og Øresund Sejlklub Frem – tilbage i ligaen med fornyet styrke. De unge sejlere træner flittigt i J/70’ere, lejet i naboklubberne, lyder meldingen fra KØS.

Sletten Bådeklub
Sletten Bådeklub er kendt som en målrettet klub med et stærkt og bredt aktivitetsudbud. Klubben har bl.a. investeret i en J/70’er, så selv om Sletten er ny i ligasammenhæng, er der grund til at forvente en stærk spiller fra det nordsjællandske. 

Skælskær Amatør-Sejlklub
Med Skælskør Amatør-Sejlklub bliver Vestsjælland for første gang repræsenteret i Sejlsportsligaen. Klubben er kendt for sit store engagement i ungdomssejlads med det årlige Harboe Cup som fyrtårnet. Indsatsen udløste i 2015 TORM Prisen på 30.000 kr. til klubbens juniorleder Claus Møller Christensen.   

Hou Maritime Idrætsefterskole
Hou Maritime Idrætsefterskole i har sejlads som ét blandt fire bærende linjefag – de øvrige er fodbold, håndbold og outdoor. Også musik, teater, klatring og meget andet bliver udbudt på skolen. Skolerne i Oure rykkede desværre ud af 2. division i år – til gengæld er Hou Maritime Efterskole garant for, at der stadig helt unge sejlere med i ligaen.

“På hver sin måde er det fire virkelig spændende klubber, vi får med i den nye 2. division,” siger projektleder for ligaen, Peter Wolsing.

“Skælskør og Sletten er to innovative klubber med stærkt fokus på ungdomssejlads – og KØS er en ren ungdomsafdeling. Det er klubber, der til fulde afspejler hele den grundlæggende idé med Sejlsportsliga og sportsbådssejlads som et tilbud, der er attraktivt for alle sejlere – især de unge,” uddyber han.

“Med Hou Maritime Idrætsefterskole er jeg blevet fortalt, at det var eleverne, som opfordrede skolens ledelse til at melde sig til Sejlsportsligaen. Det er en skøn historie, og jeg synes, det bekræfter, at ligaen rammer noget rigtigt. Noget, som unge sejlere gerne vil være en del af. Vi er på rette vej,” siger Peter Wolsing.  

Op- og nedrykning
De fire nye 2. divisionsklubber afløser henholdsvis to nedrykkere fra 2. division – Neptun Vejle og DTU-Sejlsport – samt to klubber, der i 2017 har valgt at trække sig fra ligaen – Skive Sejlklub og Aabenraa Sejl Club.

2. division 2017 vil foruden de fire nye klubber bestå af: Syvstjernen, KAS, Struer, Middelfart, Skærbæk, Lynetten, Sletten, Thurø, SK København, Helsingør, Svendborg, Roskilde, Nivå og Skolerne i Oure.

Alle navne med forbehold for, at ikke alle klubber endnu har givet endeligt tilsagn om at deltage i 2017.

FLERE NYHEDER