KDY MERMAIDS dominerer i SAILING CHAMPIONS LEAGUE

september 28, 2017

Danmark var med tre både repræsenteret ved dette års SAILING CHAMPIONS LEAGUE, som blev afviklet på Sardinen. KDY – Royal Danish Yacht Club var det eneste hold der sejlede SAILING Champions League med en ren kvindelig besætning, og de eneste med en fem mandsbesætning.

Dagene på vandet var blandede for de tre danske besætninger, men ens for alle de danske besætninger var det generelt høje niveau fra de konkurrende lande. Vinden var svag fra morgenstunden alle dage, hvorefter vinden blev tiltagende. Søndag kom der til sidst vind nok til at særligt Frederikshavns Seahawks kom helt frem i feltet.

Dagene en for en. Fredagen var præget af en relativ kort startlinjen for de 8 både sammen med en kort bane, hvilket gjorde det svært at få sejlet nok samtidig med at banens længde gjorde det svært at forbedre det til tider kritiske starter.

KDY MERMAIDS (som de helst vil kaldes, SHARKS er KDY’s mandelige hold, red.) med Tina Schmidt Gramkov + Henriette Koch + Josefine Boel Rasmussen + Nina Grunow-Jensen + Helle Ørum Ryhding kom rigtig godt fra start til stævnets førstedags sejladser. De vidste generelt et højt niveau alle tre dage, på trods af at de var et forholdsvis nyt sammensat hold.

Læs artiklen fra Bådmagasinet her

Teamet var flere gange med helt fremme og fik lavet en 2. plads til at starte med om fredagen – selvom de lå til at tage en prik i lang tid! Lørdagen var meget bedre, hvor de også fik danskernes første prik. Fra holdet var det klart at “det altoverskyggende fokus var starterne” og de siger at ”vinden er god og vejret er godt for os, men vores starter skal være bedre“. Søndag forsatte de gode takter og klarede det godt, trods at det til sidste sejlads blæste op. De lavede følgende resultater: 2, 7, 5, 6, 2, 4, 3, 1, 4, 3, 5 og 2.

Fra en 29. plads til en 14. Plads

Da der kom vind satte Frederikshavn Seahawks ind.

De to forgående dage havde været med blandet præstationer, og når det endelig gik dem rigtig godt, endte det med en straf. De lå flere gange med i front, og havde først rigtig om søndagen fart i båden. For Frederikshavnerne var der ved de første sejladser rigtig langt til toppen, men dag for dag kom de tættere på top 10. De kom igennem de 12 flight med total 52 point samlet mod vindernes 28 point. De endte med følgende placeringer: 7, 4, 3, 8, 5, 3, 4, 5, 2, 6, 4 og 1.

Nr. 19 

Holdet fra Hellerup kom meget bedre fra start til dette års SAILING CHAMPIONS LEAGUE, hvor de stillede med det hold der tidligere på sæsonen også sejlede i St Mouritz samt Sejlsportsligaens 3. Stævne i Aarhus.

Der var fra start ingen tvivl om at de gerne ville glemme alt om tidligere sejladser og besætningen med Lucas Lier + Frederik Lange Zafiryadis + Niels Ipsen og Mikkel Nørrelykke startede allerede fredag ud med en 3. plads i deres første flight.

De fik placeret sig rigtig fornuftigt i mange af sejladserne, men havde problemer med at få rigtig fart i båden, og de blev flere gange taget til sidst. De lavede mange sejladser over middel, men med et par ærgerlige placeringer i bunden om søndagen, bliver den samlede stilling i top 20, og ikke top 10 som holdet ellers gik efter. De ender med følgende placeringer: 3, 6, 6, 4, 3, 7, 3, 3, 6, 8, 3 og 7.

Vinder af SAILING CHAMPIONS LEAGUE blev:
1. Yacht Club Costa Smeralda
2. Ost Legal Sailing
3. Societe Nautique de Geneve

FLERE NYHEDER