KDY SHARKS er udtaget til Nord Stream Race 2019

december 16, 2018

På startlinjen finder man vinderne fra hver af de nationale sejlsportsligaer i de fem baltiske lande, som skal dyste over 1.000 sømil i de store 50 fods racebåde. Holdene der skal sejle, er således fra Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Rusland og det var de samme hold som var med i de forgangene år. Vinderholdene fra de respektive klubber kan rekruttere og det behøver ikke være de samme der stod på podiet i ligaen, som sejler det lange race.

 

Datoer og hold annonceres for Nord Stream Race 2019

 

“Vi er glade for at se, at Nord Stream Race er blevet en veletableret begivenhed i Østersøen,” lyder det fra Præsidenten af Saint Petersburg Yacht Club, Vladimir Liubomirov. “Ved at forbinde fem lande med et løb og et trofæ, når vi ud til lokale samfund, skaber vi en større forbindelse mellem disse lande end nogensinde før. Dette er den retning, vi skal fortsætte med at følge. Samarbejdet med de nationale sejlende ligaer giver Nord Stream Race med en integreret tilgang, der spænder hele året og stopper aldrig. “

 

Nyt danske hold på banen

I år var det som bekendt Kongelig Dansk Yachtclub der vandt Sejlsportsligaen, som dermed vinder en plads i den store sejlads. De seneste år har det været Frederikshavn SEAHAWKS der har været ude at sejle i de store både. Udover at kunne sende et hold til NSR, er KDY også værter d. 24.-25. juni når alle bådene har et stop-over i København, nærmere Ofelia Beach. Sidste år kunne man komme om bord på bådene og se nærmere på dem, mens de lå i havn.

 

Se videoen fra Aarhus hvor KDY SHARKS tager sejren over de tidligere vindere Frederikshavn SEAHAWKS her. 

 

De fem klubber, der har kvalificeret sig til Nord Stream Race 2019 er:

 

Norddeutscher Regatta Verein, Tyskland

Kongelig Dansk Yachtklub, Danmark 

Kungliga Svenska Segelsällskapet, Sverige

Åländska Segelsällskapet, Finland 

Leviathan Sailing Team, Rusland

 

I 2018 var NSR en del af den store sejlerbegivenhed, Kiel Woche, hvor sejlerne blev sendt af mod København hvilket NSR også forventes at være i år. 

 

Planen for Nord Stream Race 2019 er:

 

Kiel: 21. juni til 23

København: 24. til 25. juni

Stockholm: 28. juni til 30. juni

Helsinki: 1. juli til 3. juli

St. Petersborg: 4. juli til 5. juli

 

Siden starten i 2012 har Nord Stream Race organiseret af Saint Petersburg Yacht Club med støtte fra Gazprom og Nord Stream AG. Løbet er 1.000 sømil langt og løber langs Nord Stream pipeline ruten.

FLERE NYHEDER