KDY skriver ligahistorie

juni 17, 2018

Den erfarne KDY-skipper Henrik Jensen har deltaget i efterhånden en del ligastævner. Ofte med gode præstationer og podiepladser som resultat. Men aldrig med en førsteplads. Ikke før nu. I den forløbne weekend (16.-17. juni) i Kerteminde fik Henrik Jensen og hans besætning med Thomas Hartvig, Niels Gramkov og Jeppe Blak-Lundahl eftertrykkeligt team’ets lige-ved-og-næsten-indtryk elimineret med en historisk overbevisende indsats – 11 prikker i 11 sejladser. En præstation, der aldrig tidligere er set i ligaens fire et halvt-årige historie, hverken i 1. eller 2. division.

Hvordan kom præstationen i hus?

“Det er svært at sige, og det burde jo heller ikke kunne lade sig gøre med så mange andre gode hold. Vi har holdt kursen og hovedet koldt. Det sværeste er jo os selv, hvis man først bliver hylet ud af den. Men dér var vi gode til at holde fokus denne gang,” sagde Henrik Jensen.    

“Det har været et fantastisk arrangement. Vi har oplevet det hele i weekenden og har sejlet i alt slags vejr, det har virkelig været en oplevelse,” sagde den stolte KDY-skipper videre.

KDY nyt tophold
Trods KDY’s markante status i Sejlsportsligaen siden begyndelsen i 2013 var det ikke desto mindre blot anden gang, KDY vandt et ligastævne – og Henrik Jensen og besætning kan tilmed prale af at være KDY’s første mandlige besætning øverst på ligapodiet. KDY’s hidtil eneste sejr var tilbage i 2015 og blev vundet af en kvindelig besætning med skipper Lotte Meldgaard.

Med sejren i Kerteminde rykker KDY samtidig op som nyt tophold i Sejlsportsligaen efter de to første stævner. Frederikshavn, de dobbelte mestre og vindere af sæsonens første stævne, sluttede for en sjælden gangs skyld uden for podiet – på en fjerdeplads – og må derfor sommeren over se sig henvist til en samlet andenplads i tabellen.

Horsens og Hellerup ligger side om side på tredjepladsen i den samlede stilling efter de første to stævner.

Kerteminde stod for presset
Arrangørklubben Kerteminde havde i en pressemeddelelse forud for stævnet talt om det særlige pres ved at skulle præstere på hjemmebane. Pres eller ej, så kunne Kerteminde Sejlklub trække sig sejrrigt ud af kampen om at være “bedst blandt de næstbedste”.

I 11. og sidste flight var Kerteminde, Hellerup og Kaløvig i direkte kamp om de sidste to podiepladser (efter suveræne KDY). Et opgør, som Kerteminde slap bedst fra med en 3’er – nok til en samlet andenplads – mens Kaløvig sluttede 5’er og Hellerup på 6. pladsen i sejladsen.

Kertemindes andenplads viser, at stabilitet kan føre langt. Blot én prik hentede værtsklubben hen over de 11 sejladser, hvilket til gengæld blev opvejet af en stribe 2. og 3. pladser og ingen placeringer ringere end 4. I den samlede ligatabel rykker Kerteminde frem på en femteplads.

Kaløvigs første podieplads
Så lykkedes det endelig for Kaløvig Bådelaug at opnå en podieplads i Sejlsportsligaen. Klubben har været med i ligaen fra begyndelsen – stort set hver gang med Lars Vilhelmsen som skipper for skiftende besætninger – og talrige gange har team’et lige manglet de sidste marginaler i at kunne bestige skamlen.

Men nu lykkedes det! Efter en søndag, hvor Kaløvig præsterede gode sejladser samtidig med, at de nærmeste konkurrenter hver især fik tunge placeringer på scorekortet. En tredjeplads til Kaløvig – som dermed er den 13. klub, der opnår en podieplads i Sejlsportsligaen (1. division).

Ligaen vender tilbage til Kerteminde i den kommende weekend (23.-24. juni), hvor 2. divisionsklubberne skal på vandet.

1. division går på sommerferie nu. Næste stævne for den bedste række er i Skovshoved, 24.-26. august.

FLERE NYHEDER