Nyt samarbejde mellem Plastic Change og Sejlsportsligaen

marts 8, 2017

vil uddanne unge til at arbejde for et hav uden plastikforurening.

Hvis verden ikke ændrer brugen af plastik og reducerer forureningen, vil der i 2050 være mere plastik i havene end fisk. Derfor har Plastic Change og Sejlsportsligaen indgået et partnerskab. Plastic Change vil uddanne lokale danske unge til ”Plastic Change agenter”, rekrutteret i de lokale sejlermiljøer.

Sejlsportsligaens rolle vil primært være at promovere og rekruttere unge i deres miljø til at blive Plastic Change agenter og samtidig bruge ligaens netværk til at udbrede fortællingen om Plastic Change agenterne.

Promoveringen finder sted i foråret, hvor der samtidig søges om midler hos en række fonde.

De kommende unge agenter kommer igennem et målrettet uddannelsesforløb, der skal være med til at give dem ’power og viden’, så de kan sætte plastikforurening af verdenshavene på dagsordenen i deres lokalområde.

Rekrutteringen af de første agenter begynder i juni og det forventes, at det første hold vil være uddannet sidst på efteråret. 

Stifter af Plastik Change, Henrik Beha Pedersen, er begejstret for samarbejdet, der giver hans sag vind i sejlene. ”For os er det interessant at samarbejde med Sejlerdanmark, da det er her, vi naturligt finder nogle af de største ildsjæle for et hav uden plastikforurening, Og vi ved, at mange sejlere og deres netværk gerne vil være en del af en så vigtig dagsorden”.

Peter Wolsing fra Sejlsportsligaen forklarer om samarbejdet: ”For os er det her ren win-win, vi får skabt nogle bevidste unge sejlere, der kan blive lokale Plastic Change helte, samtidig med et konkret bedre miljø for de unge sejlere”.

Med i samarbejdet er også rejseportalen Goodwings, der ikke bruger penge på markedsføring og reklame. I stedet for at bruge pengene på reklamer, går pengene ind i på en konto, når man booker et hotel, hvor man som kunde kan vælge, at et bidrag går til uddannelse af Plastic Change agenter. Hvis fx sejlerne i alle klubberne i Sejlsportsligaen booker hoteller via Goodwings, både som private og via deres firma, kan der indsamles op mod 1 million kroner – uden at det koster sejlerne en krone.  

Du kan læse mere om projektet her. Tilmeldingen som Plastic Change Agent starter i juni måned, og indtil da kan læse om agenternes arbejde her.

 

 

 

 

FLERE NYHEDER