Sailing WEEK er ambitionen

september 1, 2018

Både i år og sidste år, har der været et tæt samarbejde med Sailing Aarhus, og det tegner rigtig godt for de kommende år. Direktør i Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen, fortæller om samarbejdet: ”Vi ser virkelig frem til at få besøg at Sejlsportsligaen de kommende to weekender. Med et par ugers ro efter et fantastisk VM i sejlsport, er det dejligt at der endnu engang er sejlsportsaktivitet i byen. Aarhus er en sejlsportsby og førende inden for denne type af events, og for os i Sailing Aarhus er det vigtigt at vi fastholder dette aktivitetsniveau. Sejlsportsligaen er med til at skabe liv nede på havnen, og vores ambition med stævnet i de kommende år, er at implementere den som en del af vores kommende “Aarhus Sailing Week”, der fremover meget gerne skulle blive den maritime folkefest i festugen.”

 
Der er ingen tvivl om at Aarhus stævnerne også er sjov for Sejlsportsligaen, dog følger der en masse arbejde, hvor alt som ses og opleves ved DOKK1 og SAILORS LOUNGE de næste to weekender er opsat af folkene bag ligaen. Normalt holder Sejlsportsligaen til i værtsklubben tilhørende klublokaler, på nærliggende mole eller lign, men til det næste to stævner kommer de værtsklubbers frivillige ikke til at bruge deres normale faciliteter, men har i stedet hjulpet til med at gøre klar med alt fra flydebro, rød løber til ”race village”, som er  13 telte, isbod, madboder, kaffebar og olietønder som cafe-borde.

 

To weekender er mere end vi kunne drømme om

For Sejlsportsligaen er det suverænt at sejle herinde igen, og ”for os er det en succes at være inviteret herind to weekend i år, efter at have været herinde kun en weekend sidste år. Vi har glædet os til at vise også 2. divisionsholdene, hvordan forholdene er herinde, de spektakulære omgivelser og de udfordringer og muligheder det giver at sejle midt i byen. At vi derudover kan bruge stævnerne til at hylde alle de frivillige som hjælper os året rundt, fordi Aarhus er FRIVILLIG HOVEDSTAD 2018, er selvfølgelig et plus. I år er vi også begyndt at forme et længere perspektiv for vores aktiviteter sammen med Sailing Aarhus, og det er et ekstra rigtig godt element. Alt i alt, glæder vi os utrolig meget til de kommende to weekender,” fortæller Nynne Ammundsen.

De 18 klubhold som skal sejle i den første weekend, har allerede fået de første tilskuere (og potentiel dommerbåd), nemlig Dannebrog der har lagt til lige foran sejladsområdet. Kongeskibet med H.K.H. Dronning Margrethe ankom på samme tidspunkt sidste år, og skal i deltage i en festmiddag, hvorefter de sejler videre.

 

Ekstrem omstilling er nødvendig

Mange af holdene har aldrig sejlet herinde før, og af gode grunde er det også svært at forudse hvordan det bliver at sejle foran DOKK1. Et af de hold som forventer, at kunne rykke op i 1. division og dermed skal sejle godt denne weekend er K.A.S, som forklarer: ”Vi ser frem til nærvær fra publikum, da de har mulighed for at være tættere på selve sejladsen end ved andre locationer. Det er sjældent man i sejlsport får lov til at være så tæt på publikum. Vi tror det bliver udfordrende at sejle derinde med de utroligt mange vindspring og fordi det ikke er nogle forhold vi mestre så derfor er vi også ekstra spændte på vores samlede placering, da vi satser på at rykke op i 1. division. Man skal være ekstrem god til at kunne omstille sig hurtigt, da vinden skifter konstant i retning og styrke”. 

 

Årets bommert vil gerne rykke op i 1. division

Hvis holdet fra K.A.S. skal rykke op, skal de alligevel hente en del ved dette stævne, da der er hård kamp om oprykningspladserne ligesom de andre år. Lige nu ligger de nr. 7. i den samlede stilling, efter at have lavet en 12., 4. og 7. plads til de tre forudgående stævner.

Der har været mange meget interessante situationer til de sidste par ligastævner, og tror man sejlerne selv, så er det K.A.S. der har stået for den bedste underholdning – nåh ja, og så NIVÅ, der ikke kom helt godt ud af KASSERNES kærlighedserklæring til dommerbåden. Micheal fra NIVÅ svarer til ’Årets bommert’: ”Det er helt klart KASSERNE der i Frederikshavn ”pakkede” dommerbåden ind i en genakker… Vi var helt flade af grin, og det holdt lige indtil næste sejlads, hvor vi på anden løber, efter at have rundet toppen som 2’er, selv mistede kontrollen over vores genakker og smed det hele på gulvet. Så grinede vi ikke mere over det”. Vi venter spændt på nye kandidater til årets bommert de kommende to weekender.

 

Stillingen er som følger, og de potentielle oprykkere:

BANDHOLM WHITE TAILED EAGLES          med 5 point

BOGENSE HAPPY SAILORS                       med 16 point

THURØ PIRATS                                       med 17 point

DTU RACING TEAM                                 med 19 point

SNV SAILNG TEAM                                  med 12 point

Youngsters II + I + WOW, kan ikke rykke op, så selvom at de har klaret sig rigtig godt, forbliver de i 2. division og på sigt etableres deres egen liga, hvor Sejlsportsligaens hold af indlysende årsager ikke kan selv.

 

 

FLERE NYHEDER