Teknisk gode hold sejler i Aarhus

september 6, 2018

COOL CATS fra Sejlklubben København, er ikke i tvivl, skal de vinde i Aarhus til dette 4. stævne og rykke lidt op i tabellen (de er pt nedrykningstruet) så skal der sejles ’de rigtige steder hen’. En ambition som uden tvivl vil gøre dem godt de næste par dage. To af de besætningsmedlemmer der skal få COOL CATS frem i denne weekend, Thomas Nathan og Mikkel Oldrup, fortæller her om forventningerne til stævnet: ”Det bliver de teknisk bedste besætninger, der har en fordel! Vi er en tung besætning og vi er nok en smule bagud på point, men håber at kompensere ved at sejle de rigtige steder hen. Vi krydser vi fingre for at Fru Fortuna, lykkens gudinde, holder hånden over os! Det pudsige ved sejlsport er jo, at det er de samme der er heldige hver gang”. Om Fru. Fortuna eller held spiller ind for COOL CATS der lige nu er på en 14. plads, må tiden vise. Går det ikke efter planen ligger COOL CATS i den ende af tabellen, som næste år risikere at rykke ud af 1. division.

 

Træning i inderhavnen skal gøre forskellen

Kigger man lidt op af i den anden ende af tabellen, er sidste års stævnevinder THE SEAHORSENS at ane og lige nu er på en 4. plads, á point med KALØVIG COBRAS. Aldrig har det gået så godt for de to hold, og SEAHORSENS lægger ikke skjul på at de har brugt det sidste år på at træne i deres nu egne J/70’er både og træne forholdene som ligner dem i Aarhus. Kan de gentage deres succes fra sidste år, så vil de stikke af fra KALØVIG COBRAS, og rykke sig tættere på top 3. Jacob Jusjong Nikolajsen fortæller om det seneste år og deres strategi for stævnet: ”Vi vandt højest overraskende stævnet i Aarhus sidste år, og i år er vi endnu bedre sejlende end vi var sidste sæson. Vi går da helt klart efter at gentage succesen fra sidste år og i år, har vi trænet op til stævnet, ved at flytte vores træning ind i inderhavnen i Horsens, for at træne under forhold der minder mest muligt om Aarhus havn ved DOKK1”. SEAHORSENS var på podiet en gang sidste år (1. plads i Aarhus) og indtil nu en gang til stævnet i Frederikshavn (3. plads).

1. divisions nye hold er i topform

Sidste års oprykkere har klaret det rigtig godt i år, og ser man på et af holdene, TEAM SEF  fra Svendborg Sunds resultater, så er der god grund til forsat at holde et vågent øje med den unge besætning. Det er deres første år i 1. division, men ikke desto mindre ligger de flot placeret som nr. 10. i den samlede stilling. Deres bedste placering var en 7. plads til det første stævne i denne sæson i Frederikshavn. Selv mener holdet at de er klar til kamp, og endda har fordele fordi flere fra holdet lige nu bor i Aarhus selvom de har rødder i Svendborg Sund. ”Vi føler os klart i topform lige nu. Det er dog stadig vores første år i 1. division, så vinderchancen er nok ikke så stor. Når vi rammer rigtigt, har vi vist at vi kan være med i toppen, så top 5 er målet for os til dette stævne.” Det tyder alt andet lige at mange af holdene har opgivet at slå KDY af pinden, men i stedet gå efter en top 5.

 

Om KDY SHARSK rammer formen og laver prikker, og måske vinder deres 3. stævne sejr og 4 podieplads ud af fire ved vi mere om fredag og indtil da må man bede til at vinden holder og solen kommer frem og får RAVE VILLAGE til at være lige så proppet med mennesker som den var i 2017.

 

 

 

FLERE NYHEDER