WOW er klar igen med Sundby event

januar 1, 1970

Det var Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch der sammen medfor alvor startede WOW op i 2018. Sammen med Sundby Sejlforening afholdte de også det første WOW-stævne i september. Nu er de igen er i fuld gang med planlægningen og gentager succes fra 2018. Med Bjarke Ingels ’Maritime Ungdomshus’ som base, er lokation og udsigt igen i år enestående. Derudover er Sundby placeret så centralt det er nemt for udenlandske gæster at komme til og fra stævnet.

 

”Sidste års WOW Sailing Event var en stor succes med en fantastisk stemning og diversitet i de deltagende besætninger. I år er stævnet udvidet med flere teams, så vi kan få endnu flere kvinder på vandet. Der blev fightet på vand og hygget på land – det er netop flere kvinder på vandet samt være sammen med sit netværk, som WOW handler om!”, lyder det fra en af de to initiativtagere, Henriette Koch. 

Josefine Boel Rasmussen supplerer og fortæller ”vi er meget glade for at kunne gentage sidste års succes. Det er ingen hemmelighed at sidste års stævne overgik alle vores forventninger i forhold til både fremmøde og stemning. WOW har med den store aktivitet og efterspørgsel vist sin berettigelse og det er en fornøjelse at mærke, hvordan sejlerkvinderne over hele landet rører på sig”.

 

Opbakning fra udlandet

WOW har også vakt opsigt i udlandet og flere af de nationer som har tilsluttet sig liga-formatet og sejlre ’Sejlsportsliga’-koncept hopper nu med på WOW-bølgen. Portugal og Australien er to af de nye nationer der også sejler WOW, og de to lande har som noget nyt fået et ’wild card’ til at kunne deltage i Copenhagen WOW Sailing Event. 

 

Flere hold får mulighed for at deltage

Med en 5+ hold fra hele Europa på venteliste til sidste års stævne, prøver arrangørerne bag stævnet sig nu med 21 hold på deltagerlisten. En lille opgradering der forhåbentlig kan give plads til de mange kvindehold der pludselig ser dagens lys rundt i større og mindre byer i Danmark. Organisationen bag har sat et max på tre hold fra de udenlandske nationer, for at være sikker på at de der er plads til de danske besætninger. 

 

Womens SAILING Champions League udskudt

Udover det første WOW-stævne i 2018, blev der sammen med NordStream Race og Kieler Woche også afviklet Womens SAILING Champions League. Det var Trods stor tilslutning fra sejlere er det blevet bestemt at udskyde afvikling af Womens SAILING Champions League til at være en tilbagevendende begivenhed med et to års interval og ikke årlig, som først planlagt.

 

Gæster, interesserede, sejlere og andre folk med hang til bølger er mere end velkommen til at kigge forbi Sundby Sejlforening, når WOW sejles d. 21.-22. september. 

 

Tilmeldingen åbner denne uge, og det er igen efter først-til-mølle-princippet og med det udgangspunkt, at der kun plads til tre hold pr nation (undtagen Danmark).

 

Link findes her: 

Tilmelding: https://sejlsport.nemtilmeld.dk/6/

Web: https://sejlsportsligaen.dk/wow  

Facebook: https://www.facebook.com/WomenOnWater.WoW/

Instagram: https://www.instagram.com/women_on_water/?hl=da

FLERE NYHEDER