Youngsters er et sommerhit

juli 4, 2019

Der er mange tilbud til unge, sejlere og klubber i disse dage og uger. Et af dem er Youngsters, en camp for unge der har lyst til at prøve at sejle eller bare være sammen med deres venner. Youngsters er meget mere end sejlads, det er fællesskab og sjov! 

 

Fællesskabet er afgørende

Fællesskabet betyder rigtig meget for de unge, og det er også det som kendetegner en Youngsters, nemlig at man er del af noget, del af et fællesskab der kan lide vand. Man kan være elitesejler der savner bare at ’hænge ud’ eller man kan være et ny i sporten, og skal sejle for første gang. Mulighederne til Youngsters er mange..

’For mange unge er det sociale vigtigere end sejladssen’ –  læs her om Kristoffers prioritering som sejler: https://minbaad.dk/nyhed/archive/2019/13/june/article/17-aarige-kristoffer-for-mange-unge-er-det-sociale-vigtigere-end-sejladsen/

 

Omgivelserne til denne Youngsters camp er Hou Maritime Idrætsefterskole, og områdets rammerne er også noget nær de perfekte forhold for ’det sociale’. Hou er sted hvor der er plads til alle, masser af både i havnen og mulighed for at lave andet end sejladsaktiviteter dag efter dag i de fire dage campen løber over. Man kan deltage uanset sejlererfaring.

Du kan stadig nå at tilmelde dig Youngsters campen på HMI her


Ungdomssejler træner

De unge skal have det sjovt – det er derfor de er kommet, men de skal også udfordres og gerne være blevet ’bedre’ når de tager hjemover. De to ting kan heldigvis kombineres og det har de unge der arrangere campen, sat sig for at gøre til en stor del af campen. Sammen med landsholdsejler Mathias Borreskov (der bl.a. sejler Nacra) får de unge mulighed for at lære fra en på deres egen alder. En ung sejler, der selv ved hvad ’ung’ betyder.

 

Mathias Borreskov er selv ung med sine 23 år (Youngsters aldersgrænse) og er lige nu til Ungdoms VM i Norge. Han deltager i campen og er med til at coache og guide de unge på elementer som kommunikation og bådshåndtering – som ikke nødvendigvis er lig det at vinde. Det skal være sjovt at blive bedre til at sejle og det skal ske i fællesskab med andre. 

 Se mere om Mathias og hans makker Natacha V. Saouma-Pedersen her.

 

Youngsters er en camp for alle unge mellem 13-23 år der gerne vil være social, sejle og have det sjovt. Hempel Fonden støtter Youngsters og gør det muligt at afvikle camps henover år fordelt over hele landet. Projekt Youngsters er i gangsat for at tiltrække og fastholde ungdommen i sejlsporten. Derudover sejler Youngsters med i Sejlsportsligaens 2. division til 4 stævner i løbet af året.

 

FLERE NYHEDER