YOUNGSTERS og WOW med i 2. div i Sejlsportsligaen

april 6, 2018

St. Bededagsferien sidst i april byder på første runde af Sejlsportsligaens nye ungdomskoncept YOUNGSTERS. Horsens Sejlklub, der står for arrangementet, er klar til at byde velkommen til alle 15-23 årige sejlere, der har lyst til at prøve kræfter med kølbådssejlads i ligaens J/70’ere.

YOUNGSTERS-deltagerne får nu en yderligere gulerod med i hatten – nemlig muligheden for at blive en del af en YOUNGSTERS-besætning i Sejlsportsligaens 2. division.

Tilmeding til YOUNGSTERS i Horsens, 27.-29. april

“Et par klubber har af forskellige grunde trukket sig fra Sejlsportsligaen. Det er selvfølgelig beklageligt, men vi forsøger at vende situationen til en fordel ved at udbyde ligapladserne i vores nye koncepter, WOW og YOUNGSTERS,” forklarer Sejlsportsligaens projektleder, Peter Wolsing.

Netop i disse dage arbejder ligasekretariatet på at indhente ligaklubbernes endelige tilsagn om deltagelse i 2018-sæsonen. Derfor er der lige nu ikke definitivt svar på, om begge koncepter får en ligaplads – eller om de skal deles om den.

Første WOW-træning på vandet
Hvor YOUNGSTERS er for de unge sejlere, så er WOW konceptet for kvinder (Women On Water) i alle aldre og uanset forudsætninger. WOW har i første omgang planlagt en række træninger på land og vand i løbet af foråret – de første er allerede afviklet i løbet af marts. Første tur på vandet er lørdag den 7. april.  

Læs mere om WOW og se aktivitetskalender

“Det er to nye tiltag, som vi tror rigtigt meget på – men som også skal have chancen for at komme i gang. Vi vil gerne skubbe lidt på med en ekstra gulerod i form af ligasejlads,” siger Peter Wolsing og uddyber:

Smutvej til ligasejlads
“Rundt om i mange klubber sidder måske en enkelt eller to sejlere, der brænder for at blive en del af ligaen, men ikke har udsigt til det via klubben. Her kan WOW eller YOUNGSTERS måske være præcis den smutvej, der gør, at de alligevel kan få oplevelsen.”

De nærmere kriterier for at udvælge WOW- og YOUNGSTERS-sejlere til ligastævnerne bliver afklaret, når den endelige sammensætning af de to ligadivisioner er på plads.

FLERE NYHEDER