Youngsters tagger’ ind i fortagsomhed

december 21, 2018

Et blandt mange punkter som Maja Pilgaard Hove fra Idrættens Analyse Institut bl.a. omtalt til den nu veloverståede Klubkonference var den del af sejlsporten der handler om at “give en hånd med” og tage del i fest, eller en hjælpe en god kammerat. Dét er noget som sejlsporten kan, o som Youngsters også er bygget op omkring. 

Udpluk af den pressemeddelse fra Klubkonference hvor overnævnte analytiker var på talestolen lyder således: 

Foretagsomhed i Youngsters 
“Foretagsomhed” som begreb er oplagt i sejlsporten, hvor der netop er mange praktiske gøremål rundt om selve sejladsen. 
Som et godt eksempel er de nye Youngsters-camps i vid udstrækning baseret på, at de unge (15-23 år) selv tager medansvar for at planlægge og gennemføre camps’ene, hvoraf der foreløbigt er afviklet tre.

Opgaverne handler ikke kun om at tilrigge både, sætte dem i vandet og så videre. Også madtjansen er en opgave, der skal løses, ligesom de sociale indslag under camp’en kommer fra de unge selv. 
“Giver man mulighed og viser tillid og tiltro, så tager de unge ejerskab både i sociale og læringsmæssige sammenhænge. Opgaver med særlig status, fx at stable en fest på benene, er der ofte kamp om blandt de unge,” fortæller Nynne Ammundsen, brand manager i Sejlsportsligaen, der står bag Youngsters.

Læs hele artiklen her.

 

FLERE NYHEDER