2017 skudt i gang i Struer med masser af action

januar 1, 1970

Der var en klar tendens gennem både lørdag og søndags sejladser, Frederikshavn Seahawks var sultne efter at forsvare deres 2016 titel som vinder af Sejlsportsligaen. Da sejladserne var ved at slutte lørdag lå nordjyderne med den faste besætning: Søren Steen, Rasmus Damsgaard, Rasmus Melsen og skipper Kris Houmann også rigtig fint, dog forfulgt at nogen afyngre medlemmer, Kerteminde4ever!

Men der var spænding til det sidste, da de forsvarende danske mestre skulle forsvare deres forspring på et enkelt point ned til et mandskab fra KDY Sharks til stævnets sidste sejladser.

Spænding til det sidste – KDY Sharks fik en staf

Mandskabet fra Kaløvig Cobras benyttede sig af muligheden for at stikke af og vinde deres sidste sejlads, mens mandskaberne fra Frederikshavn Seahawks og KDY Sharks koncentrerede sig om at stjæle vind fra hinanden. Op mod topmærket så det bedst ud for KDY Sharks. Men så skete det uventede, da KDY prøvede at snige sig inden om ved topmærket, fik de et rødt flag for at have ramt mærket.

En skuffet Skipper sagde efterfølgende da han kom i land:
– Vi blev dømt for en berøring af topbøjen. Mandskabet fra Frederikshavn Seahawks udnyttede chancen og trak fra.

Tæt afgørelse

Selv om Frederikshavn Seahawks havde været ganske suveræn med hele 6 førstepladser gennem stævnet, så var de tæt forfulgt af Kerteminde4ever, der havde samme sejrsrække. Det hele sluttede med få point til forskel i toppen. Andenpladsen var Kerteminde4evers bedste præstation i Sejlsportsligaen indtil dato, og klubben sluttede et point foran KDY Sharks, så der var spænding til det sidste i Struer.

For KDY Sharks blev især sidste sejlads ganske afgørende. En femteplads ud af de seks startende kostede et trin ned af podiet, som de dog formåede at blive stående på, og endte dermed på en tredjeplads.

Læs mere på Bådmagasinet og fra Dagbladet Struer 

Team Sundet som bedste oprykker

Oprykkerne fra Team Sundet fra 2. Division, kom rigtig godt fra start i Struer og endte som de bedst placerede oprykkere! De lagde ud med at vinde deres første sejlads og kom derfor rigtig godt fra start. Om det var holdets nye gast Ole Lindberg der gjorde udfaldet, vides ikke men der er ingen tvivl om at de har planlagt at blive i 1. Division et godt stykke tid. Team Sundet endte som nr. 6. 

De resterende placeringer kan ses her:

Tv-tid til Cold Hawaii Inlanders

Det var en yderst flot weekend i Struer, med gode vindforhold for sejlerne og dermed en optimal start på årets første ligastævne. Den lokale tv-station, Tvmidtvest, havde også fundet vej til ligastævnet, og var sågar på vandet af flere omgange, hvilket der kom et rigtig fint indslag ud af.

Cold Hawaii Inlanders havde med en besætning med far og søn, værtsskab fra 2016 og derfor en masser at fortælle om den lokale klubs udvikling med deres deltagelse i Sejlsportsligaen. Det kan ses her.

Stor ære for værterne

Der bliver kun afholdt fire liga-sejladser om året, og at årets første stævne blev afholdt i Struer vakte glæde i den lokale sejlklub.

– Det er jo en stor ære for os, at få lov at afholde sådan et stævne med de her både og med de bedste sejlere her i landet. Og så er vi forhåbentlig med til at sætte Struer på søkortet, siger formand Tommy Venø Jensen fra Struer Sejlklub.

Struer Kommunes Borgmester, Mads Jakobsen valgte lørdag at lægge vejen forbi molen, og var med ude i en af bådene for at opleve Sejlsportsligaen på tæt hold. Han var meget begejstret over klubbens store engagement og iver for at tiltrække nogen af landets bedste sejlere samtidig med at afvikle et stævne på så fornem vis.

Nye overtrækstrøjer – BIBs!

Klubberne skulle inden indvielsen af stævnet og Skippermødet, have deres nye holdtrøjer. Holdene havde forinden hver i sær selv designet deres nye klubtrøjer, og det var nu tid til at de skulle vises frem. De kreative, de farverige og ”de sikre” trøjer havde alle fundet deres vej og hvert hold kom på scenen og trak en efter en deres nye trøjer på. Ingen havde set trøjerne før de så dem på scenen, og der var god stemning og opmuntrende kommentarer fra de andre deltagende hold. Sejlsportligaen laver en konkurrence om flotteste look når alle trøjerne har set dagens lys! De næste 18 klubhold får deres trøjer overrakt på sammen måde næste weekend.

Meget mere action

En af de ambitioner som Sejlsportsligaens nye ansigt, Nynne Mortensen, har sat sig for, er at vise omverden hvad formatet bag Sejlsportsligaen kan tilbyde klubberne, sejlerne, sponsorer, partnere og SejlerDanmark. Sejlsportsligaen skal være et element der gør en forskel for en sejlklub og udvikle klublivet.

En af de måder det kan ske på, er blandt andet at vise hvad ligasejlads er, et dybere indblik i hvordan det går til på vandet, på land og alt der imellem – i et mere action-præget format. Der søges en Red Bull attitude (red: action, gear, stemning, intensitet mm.) for at skabe mere sammenhold, kampgejst og identitet i Sejlsportligaen. Til det har Sejlsportsligaen hyret to fotografer som bl.a. kommer fra trail, ski og klatring. Tanken er, at de sammen med ligaen skal vise sejlsporten fra en ny side, og give klubberne og sejlerne noget nyt med hjem.

Kommende weekend, fra den 27.-28. maj sejles der 2. div, også i Struer, hvorefter 1. Div. igen lægger til land i Brejning den 17. til 18. juni.

FLERE NYHEDER