24 WOW hold sætter ny rekord og DS Danmarksmesterskab

september 18, 2022

Sejlsportsliga sluttede søndag den 4. september, hvor KDY snuppede sejreren i 1. division i et nervepirrende FINAL 4 format. Topsejladserne er dog langt fra overstået i år, da WOW rammer de danske farvande 17.-18. september i Sundby. Her mødes danske – og udenlandske klub fra hele Europa i det velkendte Sejlsportsliga-format. De bedste danske klubhold dyster oveni hatten også om DS Danmarksmesterskab, WOW’s helt egen verdenspræmier. Rekord mange, 24 hold, stiller til start.

Motivation og forventninger til WOW

Stævnedeltagerne repræsenterer Danmark, Sverige, Tyskland og Schweitz blandt andre, og alle kommer forskellige forventninger og ambitioner til stævnet. Et af de hold som har taget turen langvejsfra er CER de Genéve, som vi har interviewet op mod stævnet.

Farah Imbert fra CER – Ville de Genève” fortæller. “Vi har et team, hvor de fleste af os startede med at sejle siden vi var de 6-7 år gamle og begyndte at tage det mere seriøst ved en 14-årsalderen. Vores hold er fra Geneva (Schweitz), men vi har sejlet vidt og bredt takket være “regatta training centre (CER in french)”. Jeg håber at der kommer langt flere arrangementer lignede af hvad WOW kan gøre, selv hvis det bliver små og mindre events. Noget at det fedeste ved disse arrangementer er at det er svært at forventningsbestemme oplevelsen, hvilket gør det cool, sjovt og nemmere at engagere flere kvinder til at sejle og motivere sig.

Til det evige WHY WOW, svarer Farah således på: “Stævner som WOW giver muligheden til flere kvinder at udfordre normen og åbne flere døre og støtte unge kvindelige sejlere med en chance for at sejle i nye områder med andre der deler den samme passion indenfor sporten.”

Hvad kan WOW events (og andre lign. ) betyde for fremtiden?

Farah uddyber, “I mange år har sejlsport primært været en mandlig aktivitet, så kvinde stævner som WOW er et fantastisk koncept, der skulle blive mere udspredt, så det er nemmere at promovere kvindelige sejlere. Jeg har altid sejlet med en masse mænd, hvilket også har været sjovt, men jeg synes det er meget givende at have muligheden for at sejle for et hold med kun kvindelige sejlere. Vi skal kunne vise mændene at vi er mindst lige så gode og være med på lige fod via flere stævner som WOW (…) Events som dette tror jeg fremadrettet kan dette give større interesse for mixed teams også, så det bliver mere og mere normalt med flere kvindelige sejlere i alle slags sejladser.

Baren er sat højt, og kursen er sat for et fantastisk stævne i Sundby Sejlforening.

Danmarksmesteren findes i weekenden

For første gang nogensinde stiller 24 klubhold til start, det er ny rekord og arrangørerne niver sig i armen her få dage før start. Tilslutningen kan også være hjulpet på vej af at der i år skal findes Danmarks bedste danske kvindelige klubhold, der er tale om et DS Danmarksmesterskab og det er den første af sin slags.

Kom forbi – oplev den gode stemning

Der er masser af forventninger til WOW stævnet af sejlerne og store forhåbninger om hvad sejlerne kan skabe i fremtiden. Alle interesserede og nysgerrige er velkommen til at komme til Sundby Sejlforening på Amager Strandvej 15 i København.

Første sejlads er klokken 11 lørdag. Hvis man uheldigvis ikke kan komme og deltage til Sejladsen, så kan man stadigvæk fælge med i resultaterne på SAP.

Følg med via WOWs egen Facebookside her: https://www.facebook.com/WomenOnWater.WoW

Her offentliggøres holdlister, resultater mm.

FLERE NYHEDER