3 besætninger til SAILING Champions League

januar 1, 1970

Med til stævnet er 3 danske besætninger og de skal alle kæmpe om en finaleplads til SAILING Champions League. Finalen afholdes dette år i St. Mouritz. Det er Sejlsportsligaens top 5 (2018), der har været med i lodtrækningen om hvor og hvornår der skal sejle kvalifikation.  Danmark sender i alt 5 hold til de tre kvartfinaler, og tre af besætninger starter allerede til stævnet på Nautic Arena i Palma.

De danske besætninger skal ende i top 7 (kan ændres) på resultatlisten, for at være udtaget til finalen.

 

Når starten skydes i gang kommende torsdag, er det følgende hold der repræsenterer Danmark:

      KALØVIG COBRAS

      KDY SHARKS 

      FREDERIKSHAVN SEAHAWKS

 

Der er spænding før afrejsen og holdene glæder sig. Det lyder fra KDY, sidste års vinder af Sejlsportsligaen, at: “Det er første gang vi deltager i SAILING Champions League som hold. De andre år har det primært været de seje Women on Water– piger fra KDY der har deltaget og de har gjort det rigtig godt. Vi kan dog sige at vi har sejlet sammen som hold i mange år. Gasterne har sejlet sammen siden 1999, så vi har et par års erfaring sammen. Så vi glæder os rigtig meget til at deltage på Mallorca og vil kæmpe alt vi kan for at kvalificere os til finalen”, fortæller Thomas Hartvig.

 

Nautic Arenal er værter 

Arrangementet er fra d. 9. til 12. maj og værterne fra Club Nàutic s’Arenal (CNA), har en lang historie med at køre store sejlmesterskaber. Det betyder. Også meget fra klubben at kunne hoste dette års første kvalifikationsstævnet. “Vi er meget stolte af at være værter for de bedste sejlere fra hele Europa, i en så afgørende regatta,” siger Ferran Muniesa, General Manager for CNA.

 

27 teams

I alt 27 klubber fra 16 nationer deltager i den kommende regatta, herunder Société Nautique de Genève fra Schweiz, som er seeded som ’up-coming stars’ fra sæson 2018. Schweizerne kan forvente hård konkurrence fra en række kvartaler – herunder særligt danskerne. De 16 nationer, der konkurrerer, er: Danmark, Østrig, Finland, Frankrig, Tyskland, Italien, Litauen, Holland, Norge, Portugal, Rusland, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz og UK.

 

Grundlægger og medarrangør af SAILING Champions League, Oliver Schwall er også spændt inden weekendens sejladser, og fortæller: “Åbning af den sjette sæson af SAILING Champions League i Palma de Mallorca er et meget specielt øjeblik i historien for ’Sejlsportsliga-formatet’. Det er ikke kun kick-off af endnu en nye sæson. Det er endvidere kick-off for det første interkontinentale mesterskab i ligasejlads, da vi kan byde hold fra Australien og New Zealand velkommen til årets finale i St Moritz (afvikles i august), efter at disse klubber kvalificerede sig i Oceanien’s National Sailing League den forgangene weekend. ” 

 

Se de danske besætninger og den fulde crew-liste her

Hold dig opdateret her: http://sailing-championsleague.com

 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...