Bandholm videre i SAILING Champions League finale

august 2, 2021

To danske besætninger har netop været i Kiel og deltaget i kvalifikationen i SAILING Champions League. Hellerup Sejlklub og Bandholm Sejlklub repræsenterede Danmark og den danske Sejlsportsliga. I sidste sekund blev Bandholm snydt for ’Finale 4’, men sikre sig billetten til Porto Cervo.

 

I alt 15 nationer og 25 deltagende klubhold fra hele verden deltog i 4 dags stævne i hjertet af Kiel. Stævnet blev afviklet tæt på byens centrum, og ikke som tidligere hvor Kiel Woche normalt afvikles. En lokation som stævnearrangørerne virkelig fik gavn af, da mange tilskuere der kom slentrende forbi, stoppede op og heppede på sejladserne.

 

Bandholm ender på en 5. plads, og Hellerup Sejlklub på en 20. plads.

Bandholm i finalen, men hurtigt ude igen

Efter 16 flight fordelt over 4 dage, lå Bandholm bedst placeret af de to danske besætninger. Begge hold har haft det svært, forholdene har været udfordrende med stød op til 40 knots og niveauet er tårnhøjt. Begge besætninger lavede nogle rigtig gode placeringer, men de lå stadig væk et stykke fra top-15 som gav billet til finalen. Indtil det blev lørdag.

 

Vejrforholdene var konstant skiftende og det handlede om at være omstillingsparate, nye forhold hver dag og stort set til hvert race!

 

Lørdag kom Bandholm rigtig godt fra start, intet mindre end 3 prikker og en 2. plads. Det gjorde at holdet gik fra en 17. plads til en top-5-placering. Finale 4 der er de 4 bedst placerede hold, var dermed tæt på. Tre. Light søndag skulle afgøre om de skulle prøve kræfter med finale 4 for første gang.

 

Holdet Calipso fra Rusland kom dårligt fra start til søndagens indledende race, og det gav Bandholm plads i tabellen, og Bandholm kunne i aller sidste race i dagens sidste flight, sikre sig en plads i finalen. To tyske hold og et Swiss-hold var sikre finalepladsen. Der var spænding til det allersidste, da ingen havde forestillet at russerne ville klare det dårligt. Det var Bandholms held, og glæden var stor. MEN, umpire-teamet havde ’overset’ en DPI (pointstraf hvis der laves skade på bådene) og dermed var Bandholm á point med ONEKIEL-holdet og ikke foran som først antaget. Desværre havde det tyske hold fra Kiel, en tredjeplads mere end Bandholm og det betød at Bandholm endte på en 5. plads oh dermed ude af Finale 4.

 

Kongelig Dansk Yachtklub har allerede kvalificeret sig til finalen som vinder af Sejlsportsligaen, så der bliver to danske klubber til Porto Cervo til Finalen i SAILING. Champions League.

 

SE mere fra Saling Champions League her 

LÆS mere fra stævnet i Kiel her

SE video fra søndagens sejladser her

 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...