blue brothers – med 4 stævnedage

januar 28, 2022

Muligvis det største segment af sejlere der findes i Danmark, dem med mange somre og erfaringer på CV’et, får nu deres egen ’liga’ i Sejlsportsligaen – Blue Brothers er navnet. Blue Brothers er et nyt koncept, med erfarne sejlere, der skal sejle som optakt til Sejlsportsligaens andre stævner. Der sejles i moderne både, korte baner, sved på panden og røverhistorier på land. 

HØR interviewet med KDY’s egne Blue Brothers herunder.

Blue Brothers findes allerede derude

Mange klubber har allerede et spirende sted for røverhistorier, hvor erfarne sejlere mødes, sejler, og fortæller historier fra gamle dage over lune croissanter og frisk kaffe, men ikke desto mindre, er det nu officielt at netop disse sejlere, får deres egen ’liga’.  

Fire stævnedage fordelt over hele landet med ’liga-formatet’ som omdrejningspunkt. Fire dage for de sejlere, som landet måske har allerflest af, de grå sæler, blå guld eller – Blue Brothers. 

Liga-formatet består af korte intense sejladser tæt på land, og er et format som er vokset siden 2014, hvor Sejlsportsligaen startede – og det vokser forsat. Der sejles i bådtypen J/70 – en klasse som ligeledes er vokset og nu ses liggende i mange af de danske havne. 

HØR interviewet med Blue Brothers fra KDY, hvor de fortæller om det nye initiativ. Et initiativ der har enormt potentiale, hvis man spørger sejlerne selv. 

Initiativet betyder, at nu er det organiseret at de gamle drenge kan komme ud og sejle væddeløb (…) og potentialet er kæmpestort”, lyder det fra Mikael Petersen, og de andre glade sejlere.

Interviewet findes her.

Konceptet bag Blue Brothers

Konceptet er allerede velkendt og gennemtestet fra Sejlsportsligaen. Man ankommer med sit sejlertøj og hold, og så står der spritnye både til rådighed, forplejning er der sørget for, og har man påhæng, kan de se det hele tæt på, da sejladsområdet altid er publikumsvenligt, og tæt på land. 

Der sejles følgende dage:

          •                    stævnedag / 25.maj / K.A.S., Svanemølle Bugten

          •                    stævnedag / 17 juni / Limfjordens Sejlkub, Aalborg

          •                    stævnedag / 12. august / Svendborg Sunds Sejlklub, Rantzausminde 

          •                    stævnedag / 26. august / Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Aarhus 

Sejlerne skal have rundet 60 år, fire personer om bord, det kan både være m/k/x +/-, men tror man statistikkerne er det mændene som vil være særlig velrepræsenteret. 

Banerne lægges helt tæt på land, der sejles altid efter forholdene og uden dømning på vand. Banen sejles som udgangspunkt som to gange op/ned. Target-time ca. 15 minutter. Der sejles ikke med gate, men læ startmærke bruges som bundmærke, der rundes om bagbord.  I tilmeldings-modulet fremgår der flere detaljer om sejladserne.

Tilmeld jeres hold ved at klikke her. Pris er 1800 kr. pr båd pr stævne.

Afhængig af hvor stor tilslutning der er, vil antallet af både varierer. Der er plads til 18 hold.

Vil I med på Blue Brothers nyhedsliste, så kan I skrive til Nynne@sejlsportsligaen.dk

FLERE NYHEDER