DANSK GULD I SAILING CHAMPIONS LEAGUE

juni 7, 2024

København, 3. juni 2024 – Women’s Sailing Champions League, afholdt i Berlin 31.5- 2.6.2024.

25 kvindehold fra 13 nationer deltog i weekendens Women’s SAILING Champion League. Det danske hold fra Aarhus endte søndag med at tage guldet, foran de velsejlende svenske naboer. Det var tæt og niveauet var tårnhøjt, og vindforholdene gjorde det ekstra svært for de dygtige hold. 

Wannsee viste sig fra sædvanlige side denne weekend, skiftende vindretninger med op til 20 knob og en forsommertemperaturer på 22 grader, toppet med lidt regn og tordenvejr. De svære forhold og manglende vind gjorde at sejladserne fredag blev aflyst, men genoptaget lørdag. Her viste det danske hold fra Aarhus, hvorfor de er med i toppen af den bedste danske Sejlsportsliga.

Lørdagens sejladser

Ingen af ​​holdene dominerede fra start, og sejladserne var ekstremt tætte, hvor hver eneste centimeter talte og der blev konkurreret på et meget højt niveau hele vejen igennem. Hvert hold havde sine egne udfordringer med forholdene på Wannsee, som holdt spændingen høj til det sidste. I de første sejladser vist australske Derwent Sailing Squadron sig at være meget

stærk, mens der sidst på dagen begyndte at vise sig gode takter fra de skandinavisk hold. Det var primært det svenske hold fra Royal Swedish Yacht Club og det danske hold Team Salt fra Aarhus Sejlklub der kæmpede om førstepladsen.

Vild finalen med Team Salt som 1’er

Der sejles et finalformat der kaldes Final Four, hvor kun de bedste 4 besætninger går videre og kan vinde. Formatet er valgt for spændingens skyld og bruges oftest i CHAMPIONS League. Finaleholden bestod af Royal Swedish Yacht Club fra Sverige, Aarhus Sejlklub fra Danmark, Munich Yacht Club fra Tyskland, og holdet fra Norddeutscher Regatta Verein fra Tyskland. Det var en spændende Final Four, og det danske hold gik ind som 1’er, hvilket betyder at de har en førsteplads med i finalen, så laver de en førsteplads, så er det overall vinder. I første runde klarede danskerne det knap så godt, men i anden runde fandt de rytmen og Aarhus Sejlklub sejlede og sejrede. De sikrede sig titlen som Women’s Sailing Champions League 2024. 

Sofie Slotsgaard fortæller: 

”Det er fantastisk at stå øverst på skamlen ved Women Sailing Champions League efter et stævne i svære forhold og med to intense final four sejladser. Vi går ind i finalesejladserne som førende båd, og skal derfor bruge en enkelt sejr for at vinde stævnet, hvor de andre besætninger skal bruge to. Vi holder os tæt på vores nærmeste konkurrenter, sejler hurtigt og får i anden sejlads udnyttet en mulighed for at overhale den førende båd, hvilket bringer os først over målstregen og hjem med guldet. Det har været en fantastisk weekend i meget smukke omgivelser og godt arrangeret af Berliner Yatch club og SAILING Champions Leauge. Det er noget særligt at være så mange kvinder samlet og vi er taknemmelige for at være en del af det WOW miljø som blomstrer i hele verden. En særlig tak til Aarhus sejlklub, som faciliterer det sejlerfællesskab, som fastholder vores sejlerglæde og skaber rammerne for vores udvikling.

Holdet bestod af: Sofie Slotsgaard, Line Just, Christina Anders og Louise Nielsen.

Vinder af DM // Women on Water

I Danmark vokser kvindesejlads forsat og går under navnet WOW (Women on Water). Women’s SAILING Champions League var sidste år på danske hænder og blev afviklet i Sundby, i hjertet af København. Team Salt deltog også i Women’s Sailing Champions League sidste år og pigerne fra Aarhus har tidligere vundet WOW DS Danmarksmesterskabet. De sejler i øjeblikket i den bedste danske liga, kaldet Sejlsportsligaen.

Anke Nowak, administrerende direktør for SAILING Champions League GmbH, er stolt

af formatets udvikling de seneste år: ”Det er fantastisk at se, hvordan kvinders sejlads fortsætter med at vokse. De bedste sejlklubber for kvinder i verden er deltagelse. Women’s Sailing Champions League fremmer udveksling og skaber nye fællesskaber i at sejle på tværs af landegrænser.” 

Women’s SAILING Champions League 2024 var en imponerende begivenhed, viser styrken og dygtigheden hos de bedste kvindelige sejlerhold i verden.

Om SAILING Champions League: https://sailing-championsleague.com/about/

Om Sejlsportsligaen: https://sejlsportsligaen.dk 

Kontakt:

Nynne@sejlsportsligaen.dk // 0045 28565180 // 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...