De startede på toppen.. og sluttede på toppen

august 26, 2018

Et øjeblik, midt i søndagens sejladser, blev KDY SHARKS udfordret tilpas meget til at ende på en sidste plads. Det var første, sidste og eneste gang til stævnet I Skovshoved, at KDY SHARKS var lidt væk fra kun at lave prikker og 2. pladser. Det blev i alt ti 1. pladser, som I sig med så svingende vejrforhold som weekenden har budt på, var imponerende. Holdet fra KDY var: skipper: Michael Hestbæk, Thomas Hartvig, Henning Lambertsen og Niels Gramkov. Det spændende ved 4. stævne og FINALEN, bliver om KDY igen står øverst på podiet, fordi de her stiller med en anden besætning.

Derudover var der var lagt op til lidt af en nyser mellem KALØVIG COBAS og SEAHORSENS, der sammen med FAABORG FALCONS kæmpede om at stå på podiet. For Horsens blev dette 3. stævne en skuffelse, men på den anden side er det næste stævne i Aarhus, og dér, midt i et virak af vindspring og festuge, går de efter podiet igen.

Et point fra podiet

Jeppe Bregendahl fra SEAHORSENS forklarer: ”4. pladsen er lidt bittersød. Det er jo en ganske fin og stabil placering, men de klubber vi slås med om SAILING Champions League pladserne sejlede jo ligeså godt eller bedre, så en tung søndag fjernede det forspring vi ellers havde, og det surt! Når så podiet også lige ryger for næsen af os med ét point, så er den ekstra hård. Aarhus bliver en gyser. Hvert point kan blive afgørende, så det er bare med at holde bundniveauet højt og undgå for mange af de tunge placeringer, som man uundgåeligt får”. Der skal heldigvis mere til at kure den velkendte besætning, og ambitionen forbliver intakt frem mod finalen om 14 dage i Aarhus. ” Vi har det mentale overtag med sejren fra sidste år, så vi stoler 110% på egne evner og en billet til SAILING Champions League!”. I den samlede stilling ligger holdene ganske tæt og der vil alt andet lige blive kæmpet i Aarhus for en top fire placering, der giver adgang til kvalifikationen til SAILING Champions League.

Den samlede top 5 stilling efter 3. stævne:

#1 KDY SHARKS (4 point)
#2 FREDERIKSHAVN SEAHAWKS (11 point)
#3 KALØVIG COBRAS (13 point)
#4 SEAHORSENS (13 point)
#5 AARHUS SHARKS (16 point)

Se den samlede stilling her.

Startede med prikker og sluttede med prikker

KALØVIG COBRAS tog et sidste hop op af ranglisten og sikrede sig 2. pladsen, da de ved de sidste to sejladser fik to prikker. Det gjorde, at de fik afstand til FAABORG FALCONS der endte på en 3. plads, med 9 points forskel. Det har uden tvivl været et rigtig godt stævne for KALØVIG COBRAS, der startede med at ramme en god steame af første pladser, og som selv uddyber at ”forholdene er svære, men vi VIL op og drille de andre i toppen af Sejsportsligaen og vores udfordring til dette stævne har været at holde fast i den gode steame med prikker. Kan vi holde den kurs, er der jo ikke noget som kan gå galt”. Det bliver spændende om holdet bestående af; styrmand Lars Vilhelmsen, Sophus Jarvig, Nikolai Tiedemann, Jesper Vogelius kan ramme den samme steame når forholdene alt andet lige ændre sig til næste og sidste stævne i år. Holdet er et af de yngste besætninger i 1. division, med en gennemsnitalder på lidt over 20 år. 

Et nederlag kan være en fordel

Selvom at værterne, SKOVSERNE fra Skovshoved Sejlklub ikke kan slutte stævnet med en podieplads eller bare en top 10 placering, som de langt fra nåede til dette stævne, holder klubben fanen højt! Formand, Gudmund Olsson, ved at de kommer tilbage stærkere inden længe. ”Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt ikke at kunne gentage de sidste års succes med en topplacering i Sejlsportsligaen, men for os som klub er det helt fint. Sammen med Youngsters og Women on Water er der nu flere spor ind i ligaformatet, og det er vores fokus lige nu. I stedet for at stille med et hold fuld af meritter, går vi efter at få stablet et åbent miljø på benene, hvor flere har lyst til at være med ind i ligaens formater. Hvis det betyder, at vi skal sejle i 2. division, så gør vi med glæde dét”. SKOVSERNE ligger lige nu på en samlet 16. plads, og dermed potentiel til at rykke ned i 2. division i 2019, og endte på sidstepladsen ved dette 3. stævne.

Næst efter SKOVSERNE kom Lynæs BARRACUDAS, der siden stævnet i Kerteminde har haft en ”skadet spiller”. Der her derfor været løbende udskiftninger på holdet, som på sidste dagen alligevel får taget et ryk op af tabellen og ender på en 17. plads med nogle særdeles gode sejladser. Som David Corneliussen sagde det meget klart inden sejladserne lørdag ”det handler om at bevare den gode stemning og blive ved med at finpudse, så kommer det”, og ganske rigtig. Der skal dog mere end et enkelt hop op af tabellen hvis Lynæs skal undgå at rykke ned.

 

Alt dette og mere til følges der op på allerede i næste weekend i Aarhus, hvor cirkusset til DOKK og vi finder de 5 hold som rykker op i 1. division.

 

FLERE NYHEDER