DR sender over 30 timers tv fra det danske svar på OL

juni 22, 2022

Over 180 sæt medaljer skal uddeles, når DIF for første gang afvikler DM-ugen. Det sker i Aalborg fra den 23. juni til den 26. juni, og DR dækker begivenheden tæt på både tv, dr.dk og i radioen.

DR går helt tæt på de bedste danske atleters kamp om medaljer og mesterskabstitler, når DM-ugen fra på torsdag indtager Aalborg med blandt andet udspring fra Limfjordsbroen og længdespring på havnen. I alt danner over 20 parker, haller, bassiner og spillesteder i Aalborg rammen om den allerførste udgave af DM-ugen nogensinde.

Sejlsportsligaen sejler foran Musikkens Plads 1, fra lørdag kl. 10.00 (forventet).

Følg med via SAP Sailing når første sejlads er gået.

DM-ugen er det danske svar på OL, som samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund med over 52 sportsgrene i dagene fra torsdag den 23. juni til søndag den 26. juni.

DR har indgået aftale med DIF om rettighederne til at sende fra DM-ugen. Der er aftalt over 30 timers tv på DR1, DR2 og DRTV samt fyldig dækning både på dr.dk, i Liga på P4 og i P4 Nordjylland.

Et ambitiøst idrætsprojekt

Om DR’s dækning siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten:

– Over 2.000 atleter fra klubber og idrætsforeninger fra hele landets kæmper om DM-titlerne i fire intense dage i Aalborg. Det er et stort og meget ambitiøst idrætsprojekt, og derfor er det naturligvis DR, der skal hjælpe til med at løfte det og være en del af det første år, hvor DIF prøver det. Vi kommer til at dække DM-ugen tæt og viser både de smalle sportsgrene og dem, der samler mange tilskuere. Samtidig er det en gigantiskfolkefest, der holdes i hjertet af Aalborg og samler tusindvis af danskere både fra hele Nordjylland og fra resten af landet. Det vil vi gerne brede ud og samle alle danskere om.

Fra DR Sporten vil værterne Kresten Mosbæk og Rikke Smed være med til at bringe både stemning og glade nye danmarksmestre hjem til seerne fra havnen og de mange andre arenaer i Aalborg.

Udfordrende tv-opgave

Anders Kern Boje fortæller, at DM-ugen er en stor udfordring rent tv-mæssigt. Det skyldes, at DR selv skal producere alt fra de mange forskellige idrætsgrene og begivenheder under DM-ugen, og ikke som ved et OL får leveret tv-signalerne fra andre og derfor kan nøjes med at kommentere fra studiet, hvad der sker.

– Det er lidt et eksperiment for os, hvor det handler om at få konkurrencer og resultater hurtigst muligt ud til seerne. Det bliver fedt, men nok ikke så poleret, som seerne er vant til fra OL, så det håber vi, at de er med på, siger Anders Kern Boje. Han tilføjer, at opgavens omfang betyder, at DR har indgået et mediepartnerskab med Sport Live, der er en dedikeret sportskanal, som er vant til at dække mange forskellige sports og idrætsbegivenheder.

Hos DIF er der store forventninger den første udgave af DM-ugen.

– Det er fantastisk, at vi har DR som mediepartner på DM-ugen, og at de prioriterer dækningen så højt. Jeg vil gerne opfordre alle danskere til at følge med på DR’s kanaler. Vi skaber sammen med DR og Aalborg Kommune en sportsbegivenhed, som både tilskuere, tv-seere og radiolyttere virkelig skal se frem til, siger formand for DIF, Hans Natorp.

DRTV skal især vise afviklingen af hele konkurrencer med fokus på fredag aften samt lørdag og søndag eftermiddag. Fredag aften blandes DM-ugen med fodboldslandskampen mellem det danske kvindelandshold og Brasilien på DR2. I optakten til kampen kan man blandt andet se længdespring.

FLERE NYHEDER