FÅ POINT AFGJORDE SEJREN FOR COBRAS

juni 6, 2021

Et ualmindeligt godt vejr og en udsøgt location i Aalborg, dannede rammerne for årets 2. stævne i Sejlsportsligaen. Sejlklubben Limfjorden, Aalborg Sejlklub og Hals Bådelaug arrangerede stævnet som fandt sted foran Vestre Fjordpark i Aalborg. De lokale favoritter fra Frederikshavn tog føring fra start hvorefter konkurrenterne til sidst overtog podiet! Kaløvig Cobras vinder 2. stævne i Aalborg.

For godt 1,5 år siden mødtes Sejlsportsligaen og de omkringliggende sejlklubber i for at vende muligheden for at blive værter for et ligastævne. Ting tager tid, og da Corona medførte at stævnet sidste år måtte aflyses, var klubberne derfor også klar til endelig at kunne afvikle stævnet.

Strømfyldt fjord

Lørdagens sejlads bød på noget nær de perfekte sejladsforhold. Kerteminde, en af de 21 klubhold fra 1. division, beskriver stævnet således: ”Aalborgs strømfyldte fjord med evigt springende fralandsvind uanset vindretning har givet strategiske udfordringer (…). Aalborg viste sig fra sin bedste side med høj sol, + 20 grader, 2-5 m/s, kraftig strøm i skiftende retninger og en placering centralt i Aalborg med masser af tilskuere og liv omkring sejladsområdet”. Kerteminde endte på en 17. plads.

Området ’Vestre Fjordpark’ havde Aalborg Kommune og de lokale klubber peget på som løsning, efter området omkring Jomfru Ane Gade blev lukket ned, som ellers var der stævnet skulle være afviklet. Det er ambitionen, at stævnet på et tidspunkt skal rykkes helt ind til midtbyen når Sejlsportsligaen er med til Idrætsmødet og del af DM-ugen.

Lørdagen gik starten kl. 10.00 med Baneleder Jan Madsen, som med et stærkt hold fik gennemført total 12 flights. Den velkendte strøm i fjorden begyndte først rigtig at dominere hen ad søndagen, hvor vinden aftog en del. Limfjorden er (overraskende nok) ikke når så bred, og de forbudte zoner spillede særligt søndag sejlerne et pus, hvor der blev straf til mange af holdere (4 hold på samme opkryds). 

Spænding til de sidste

Hjemmeholdet havde fra start medvind, og Frederikshavn Seahawks startede lørdagen i front tæt forfulgt af Roskilde, Bandholm Eagles og Kaløvig. Sidstnævnte fik sejlet sig godt frem efter stævnet i Middelfart hvor de tog en 8. plads med hjem (Bandholm 3. plads, Roskilde 2. plads). Både Kaløvig og Frederikshavn lavede 5 prikker, ud af 12 sejladser, mens Bandholm havde flere 2. og 3. pladser, og lige nok til at hive 2. pladsen hjem. To point skilte top 3!

Roskilde var også rigtig godt sejlende og sultne efter en 2 plads til 1. stævne, men fik en DSQ i 3 fligth, da de sammen med 4 andre både rundede det forkerte topmærke. Sønderborg missede med en 6. plads i sidste sejlads en mulig podieplads, og endte på en samlet 6. plads efter Roskilde der tog stævnets 4. plads og K.A.S. på 5. pladsen. K.A.S. der lavede mange gode placeringer, men blev trukket ned af en enkelt 6. plads om søndagen i flight 10.

Resultatet for 2. stævne:

#1 Kaløvig Cobras (31 point)
#2 Bandholm Eagles (32 point)
#3 Frederikhavn Seahawks ( 33 point)
#4 Team Roskilde (34 point)
#5 K.A.S. (35 point)

Sejlsportsligaen vil gerne takke klubberne, de frivillige, FGU og ikke mindst Aalborg Kommune for at gøre dette stævne muligt. 2. stævne for 2. division sejles om 14 dage, d. 19.-20. juni igen i Aalborg.

Se det fulde album med sejladserne her.

Se den samlede resultatliste fra 2. stævnet her. 

Se stilling i Sejlsportsligaen her efter 2. stævne.

Nynne Desirée Ammundsen mob. 2856 5180

@sejlsportsligaen
sejlsportsligaen.dk
#sejlsportsligaen

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...