Første offshore etape i Nord Stream Race er startet i Kiel

september 9, 2021

KIEL d. 6. september 2021: Mandag eftermiddag kl. 16 stævnede de fem hold i Nord Stream Race ud fra Kiel mod København.

Det markerede slutningen på begivenhedens indledende event – Kieler Ugen. Lørdag og søndag har holdene konkurreret mod hinanden for første gang i de såkaldte Inshore Races i Kielerfjorden. Vinder blev lige akkurat den russiske båd fra Skt. Petersborg Yacht Club. 

Holdene sejlede i sensommer-forhold under fire inshore races for prisen som den bedste besætning i Kiel. Med to sejre vandt det russiske hold lige foran det danske hold fra Aarhus Sejlklub. Tredjepladsen gik til finnerne fra Esbo Segelförening, mens det tyske hold fra Verein Seglerhaus am Wannsee fulgte. 

”Det var et spændende og meget tæt ræs i Kielerfjorden. Det var succesfuldt at starte op på den måde i den unikke regatta på tværs af Østersøen. Vi har set et meget højt sportsligt niveau og en imponerende team spirit. Jeg ser frem til de kommende dage og ønsker alle hold held og lykke,” udtaler Alexey Zaytsev, som er Managing Director of Nord Stream AG, der sammen med Gazprom støtter kapsejladsen langs gasledningen.

Med startsignal foran Kiel Yacht Club, sendte Alexey Zaytsev derpå de fem hold ud på den længste regatta i Østersøen med stop i København, Stockholm og Helsinki på søvejen mod Rusland. Foran dem ligger først 150 sømil på vej mod København med kun let vind. Under disse svær forhold kan turen til København tage op til 30 timer.

Atmosfæren på de imponerende 15 meter ClubSwan 50 både er nu virkelig god. Efter Nord Stream Race måtte aflyses sidste år pga. corona er alle deltagere topmotiverede. En speciel feature ved den 9. udgave af offshore racet igennem Østersøen er den lave gennemsnitslader. Hele 60 procent af sejlerne er under 30 år, hvilket er ret usædvanligt i offshore sejlads – og den yngste deltager er kun 17 år gammel.

Desuden er der fire kvinder med på første etape – to med finnerne og to med svenskerne. 

“Dette er mit første offshore ræs nogensinde, men vi ved, hvor mållinjen er, og vi er et alsidigt hold med meget erfarne sejlere. Jeg ser frem til at se de mange udfordringer de kommende to uger,” siger Rebecca Netzler, som er en af de taktiske strateger på den svenske båd. 

De næste to uger vil sejlerne møde udfordrende og udmarvende dage. Med efterårets komme kan Østersøen også komme til at vise sig fra sin ubehagelige side. Det vil kræve høj fysisk og mental styrke og præstationer. Således ligner Nord Stream Race et højdepunkt på den maritime kalender for 2021.

For yderligere information, kontakt: 

Nord Stream Race

Karolin Wehner

Phone: +49 (0)40-226 316 4-65

Mobile: +49 176 617 351 87

E-mail: press@nord-stream-race.com 
Website: www.nord-stream-race.com

Følg Nord Stream Race:

Instagram: @nordstreamrace

Facebook: @Nord Stream Race
YouTube: @NordStreamRace

Twitter: @NordStreamRace

Citater fra ledelsen:

Managing Director, Nord Stream AG, Alexey Zaytsev

”Nord Stream er meget mere end bare en konkurrence. Regattaen forener sport, kultur og business i fem lande – Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Rusland. Begivenhederne under racet er allerede blevet et mødested for politikere, forretningsfolk og andre kendte mennesker.”

Commodore ved St. Petersburg Yacht Club, Vladimir Liubomirov

“Vi er glade for at se, at Nord Stream Race er blevet en veletableret begivenhed i Østersøen. Ved at forbinde fem lande med en kapsejlads og en pokal forsøger vi at række ud til de lokale samfund og skabe en bedre forbindelse mellem disse lande. Det er den vej, vi vil fortsætte ud af.”

——-

OM: Nord Stream Race

Regattaen Nord Stream Race har været afholdt af Skt. Petersborg Yacht Club med støtte fra Gazprom og Nord Stream AG siden 2012. Det er en konkurrence over 1.000 sømil, der forbinder Rusland, Tyskland, Finland, Sverige og Danmark – og man følger omtrent den gasledning, der lægger navn til begivenheden.

For mere info: www.nord-stream-race.com

OM: Skt. Petersborg Yacht Club

Den regionale offentlige sportsorganisation, Skt. Petersborg Yacht Club, blev oprettet i 2007. Formålet er at bevare idealer i den maritime kultur på land og på vand – og at hjælpe med at udvikle maritime sportsgrene samt at bidrage til entusiasmen omkring sejlsport

Klubbens filosofi er baseret på ikke blot nødvendigheden af at bevare, men også et ønske om at videreføre den russiske maritime arv.

Fore mere information: www.yacht-club-spb.com

OM: Gazprom

Gazprom er et ledende energiselskab, fokuseret på research, produktion, transport, depot og salg af olie og gas mv. Ligesom man arbejder med markedsføring af varme og elektrisk energi.

Gazprom ser sin mission som at tilvejebringe sikker, effektiv og balanceret support af naturgas og andre energiressourcer til forbrugerne.

Gazproms strategiske mål er at styrke dets ledende position blandt globale energiselskaber ved at diversificere sine markeder og ved at sikre energisikkerhed og en bæredygtig udvikling – samt at udfylde dets videnskabelige og tekniske potentiale. For mere information: www.gazprom.com

OM: Nord Stream AG

Nord Stream AG opererer tvillinge-gasledningerne ‘Nord Stream’ – et internationalt joint venture med Gazprom, Wintershall Dea, E.ON, Gasunie og Engie groups. Nord Streams hovedkontor er lokaliseret i Zug, Schweiz.

Nord Streams to gasledninger løber parallelt igennem Østersøen over 1.224 kilometer fra Portovaya Bay – nær Vyborg ved den russiske kyst – og til tyske Lubmin.

Det er den korteste forbindelse mellem de enorme russiske gasreserver og EU’s energimarkeder. 

Nord Stream gasledningen er bygget under de mest stringente og strikse industristandarder, herunder miljømæssige krav for offshore gasledninger. Sikkerhed og driftssikkerhed har allerhøjeste prioritet.

For mere inormation: www.nord-stream.com

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...