Første ligasejr til Faaborg Sejlklub

juni 12, 2016

Sæsonens andet ligastævne i 1. division understregede bredden i Sejlsportsligaen. To 4. pladser var indtil denne weekend Faaborg Sejlklubs bedste ligaresultater i de hidtidige ni stævner siden begyndelsen i 2014.

Det blev der lavet om på i Juelsminde, hvor Faaborg lagde ud med to prikker fredag. De gode takter fortsatte lørdag og endnu mere søndag, hvor fynboerne nappede tre prikker på stribe samtidig med, at  “sædvanlige” favorithold som Hellerup og Frederikshavn havde store udsving.

Ved indgangen til FINAL 6 havde Faaborg et overvældende forspring på 10 point foran Aarhus Sejlklub og 12 foran Frederikshavn og KDY.

Men så ramte usikkerheden pludselig…

Gummiarm til sidst
“Der gik lidt gummiarm i den til sidst. Vi lavede dårlige starter (i FINAL 6, red.), efter vi ellers havde startet godt gennem hele stævnet. Vi havde også et par boathandlings-kiks på steder, hvor vi lå godt til i ræsene,” forklarede skipper Max Rohde om finaleserien, hvor Faaborg lavede en 4-6-4 serie.

“Det blev en anelse spændende til sidst, men det var fedt at trække sig sejrrigt ud af det,” sagde Max Rohde.

“Vi havde slet ikke regnet med at komme i FINAL 6, men pludselig var vi der – og med et ok forspring. Det var SÅ fantastisk,” supplerede teamkollega Jakob Sørensen og lagde ikke skjul på, at der var nerver på til sidst.

De to sidste i Faaborg-besætningen var Søren Thomsen og Michael Rohde. Alle fire har adskillige ligastævner i erfaringsbagagen.

Aarhus bedst i FINAL 6
Aarhus Sejlklub var klart bedst af alle i FINAL 6 med en suveræn 1-2-1 serie. Bagved måtte Faaborg kæmpe til sidste meter for at holde en kneben 4. plads i sidste sejlads – lige præcis nok til samlet sejr. Blot ét point foran Aarhus Sejlklub, hvor skipper Peter Warrer havde samlet et ungt team med Christian Tang, Carl Emil Baad Nielsen og Søren W. Kristensen.

Hellerup fører ligaen
Hellerup Sejlklub med skipper Trine Abrahamsen og bl.a. den firedobbelte OL-sejler Susanne Ward i besætningen sluttede på 3. pladsen – og forsvarede samtidig føringen i den samlede ligastilling:

1. Hellerup Sejlklub, 34 point
2. Frederikshavn Sejlklub, 32 point
3. KDY, 29 point
4. Kerteminde Sejlklub, 29 point
5. Roskilde Sejlklub, 25 point  

   

FLERE NYHEDER