HAMBURGER SEGEL CLUB VINDER WOMEN’S SAILING CHAMPIONS LEAGUE I SUNDBY – KDY BLIVER BEDSTE DANSKE HOLD

september 22, 2023

144 kvinder fordelt på 32 hold, har sejlet finalen i Women’s Sailing Champions League fra fredag til søndag. Hamburger Segel Club (HSC) tog den samlede sejr efter at have været suveræne gennem hele stævnet, mens KDY blev bedst placerede danske hold på en 6. plads.

Velfortjent sejr til HSC

Der blev sejlet af 11 flights á 4 sejladser i løbet af weekenden. De 4 bedst placerede hold sejlede Final Four, hvor HSC gjorde kort proces og sikrede sig guldet. Det må siges at være at velfortjent, efter en suværen optræden gennem hele stævnet, hvor de lavede 8 prikker. 

Danskerne var godt med, men glippede finalen

Fredag og lørdag bød på super vindforhold, og masser af fede sejladser. KDY, Århus Sejlklub og Sundby Sejlforening, var alle med helt oppe i de sjove placeringer, og efter 7 flights var der 3 danske hold i top-5. Det var dog hård konkurrence, og der skulle ikke mange fejl til at de glippede finalepladserne. Århus Sejlklub lavede 5 prikker over weekenden, og lå til en finaleplads inden sidste dagen. KDY endte dog som bedste danske hold på en 6. plads.

Søndag morgen startede vinden på et helt fint niveau, men løjede helt over formiddagen, og det blev on-off det meste af dagen, hvor vi ventede på vinden i længere perioder. Vinden slog heldigvis i gennem igen sidst på eftermiddagen, så stævnet kunne afgøres på gode vilkår.

Top-3 til WSCL Sundby

  1. Hamburger Segel Club
  2. Yacht Club Polski Szczecin
  3. Berliner Yacht-Club

Se den samlede resultatliste her

Sundby var endnu engang nogle fantastiske WOW-værter

Sundby har efterhånden manifesteret sig som klubben til at holde WOW-stævner (Women-On-Water). Klubben har været vært for 4 tidligere WOW-stævner, og i år nåede det et helt nyt niveau, som et Women’s Sailing Champions League stævne, med 32 deltagende hold, heraf 2 fra Australien. 

Der var kun rosende ord tilovers til Sundby Sejlforening som værter, der med mere end 50 frivillige, fik sejlerne der var rejst langvejs fra, til at føle sig hjerteligt velkomne i Danmark. 

Jesper Lorents, kapsejladsleder i Sundby Sejlforening, fortæller om stævnet:

Vi er superstolte over afviklingen af stævnet, der fandt sin plads i efterårets sidste sommer weekend, 3 dage med temperaturer omkring 18 grader, 5-8 meter vind og sol. Hvad kunne vi have ønsket mere fra den side.

50 frivillige brugte deres weekend på at gøre stævnet til et af årets højdepunkter. i det der måske er det største kvinde sejlsports stævne i Danmark nogensinde.

Vi, i kapsejladsafdelingen, synes vi på flotteste vis har markeret Sundby Sejlforenings 100 års Jubilæum. Først med afviklingen af Yngling VM i Juli og nu med WOW Women Sailing Champions League finalen.”

Sundby Sejlfornening vender tilbage som DS DM WOW-værter i 2024 d. 14-15 September hvor flere af deltagerne til stævnet var klar til at skrive sig op på stedet.

WOW Magasinet der blev udgivet i forbindelse med stævnet kan læses online her

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...