Helga og alle de andre kvinder

juni 18, 2019

En oplevelse og et boost for kvindesejlads
Fra det efterhånden meget garvede MMXV-hold, har det været en oplevelse at deltage med 76 andre kvindehold i mere end benhårde fights på vandet. Vejret har været en udfordring men det har grejet også, da ikke alle både havde samme konditioner, når nu alle små 80 hold skulle have sejlet! 

En dansk båd i medalrace
Holdet fortæller om formatet at, ”feltet til Helga Cup bød på et bredt spektrum af deltagere, og kvinder på alle niveauer og aldre deltog. Formatet med fleet-sejlads i 7 både gør deltagelsen tilgængelig for alle. Sejladserne er korte, 6-7 minutter, og det kan betyde at alt grej ikke spiller 100% hver gang. Som en væsentlig pointe er det uanset hvad de bedste der vinder,” fortæller Caroline Heerema fra MMXV-holdet. I finalen deltog top-8 og her ender MMXV på en 5. plads og var eneste danske båd i Medal Race.

Sejladserne startede fredag, men allerede torsdag, da vi snakkede med Team RUNAWAY, var der nerver på frem mod tre-dagesstævnet. Nogle af Team RUNAWAY mødte for første gang hinanden til Youngsters, og har senere sejlet isom Youngsters g deres respektive klubber. Denne besætning sejlede for første gang sammen til WOW-stævnet i Sundby i september 2018. 

En ny udfordring
Efter fredagens første sejladser lød det fra holdet: “Det går super godt i Tyskland indtil videre. Det er et kæmpe set-up med vildt fede forhold. I første sejlads hvor vi ender 6’er ligger vi faktisk til en 3’er efter 2. mærkerunding, men der var en skade på vores båd, der gjorde at vi ikke kunne hive bovsprydet ud, så de andre både lænsede bare lige forbi os”, lyder det fra en optimistisk Michelle Jensen, der sammen med de andre på båden fik klaret skaden, og i race 2 fik sejlet sig op i feltet. 

Efter fredag var der en del udsættelser pga. lyn og torden. Med et par pauser blev sejladserne afviklet, og Team RUNAWAY fik to prikker i hus til stævnet og endte lige bag WOW Aarhus på en 17. Plads. 

WOW Aarhus havde også sendt en stærk besætning af sted og de klarede det også godt og endte på en 11. Plads. 

Sundby MARLINS kom trods til udskiftning tæt på stævnet, godt fra start, lavede prikker og kom hjem fra stævnet en masser erfaringer rigere (skal man tro deres Facebook-side). Masser af erfaringerne, en prik og gode sejladser endte MARLINS på en 53. Plads. 

Flere af WOW-holdene blev sidste år inviteret med til Helga Cup, som del af en ‘venskabsaftale’ som Sejlsportsligaen lavede i forbindelse med afvikling af WOW Copenhagen Regatta. Til stævnet i Sundby var der 5 pladser reserveret til Helga Cup-sejlere, og den anden vej havde WOW holdene plads til denne afvikling af Helga Cup. 

Læs den fulde artikel ved at klikke her.

FLERE NYHEDER