Jyderne tog podiet til årets første Ligastævne

januar 1, 1970

Gennemsnitsalderen falder i takt med niveauet stiger, eller er det omvendt …

Selv fra de bedste hold i 1. division er meldingen klar, niveauet stiger forsat iog de mindste småfejl får lynhurtigt store konsekvenser i det samlede resultat. 

Selv for Kaløvig COBRAS, der startede med fem førstepladser i lørdagens 5 første sejladser, var en lille fejl ved at koste dem dyrt. 1, 1, 1, 1, 1, og så en 5. plads medvirkede til at Aarhus-holdet endte på en delt 1. plads efter lørdagens sejladser. Det var Frederikshavn SEAHAWKS der efter placeringerne 2, 1, 1, 3, 4 lå á point med Kaløvig. 

Skipper fra Kaløvig COBRAS, Lars Vilhelmsen fortæller her om weekendens sejr.

– Vi har været rigtig spændte på sæsonstarten i år. Det var enorm fedt at starte ud med en hel stribe af førstepladser, vi følte virkelig at træningen og Champions League (mere herom senere, red.) havde båret frugt. Weekenden viste også, at vi efterhånden kun laver få fejl. Dog kostede de lige lidt flere point end de måske plejer! Det betyder, at vi nu skal hjem og arbejde på at holde det høje niveau.

Kaløvig Cobras-holdet var: 

Lars Vilhelmsen, Sophus Jarvig, Jesper Vogelios, Nikolaj Tidemann. Holdets gennemsnitsalder er ca. 22 år.

Holdet der endte i top 5 i Sejlsportsligaen (2018) deltog for nylig i SAILING Champions League første kvalifikationsrunde, hvor de endte i top 5 i et stærkt felt af verdens bedste klubhold. 


Thurø PIRATES mangler fart

Et af de andre hold, i den anden ende af resultatlisten, mærkede også niveauet efter at de i denne sæson er rykket op i 1. division. Oprykkerholdet fra Thurø PIRATES, var ikke i tvivl.

– Vi sejler pissegodt derude og laver gode starter, men de andre sejler bare fra os. Vi skal hjem og træne, og blive klar til næste stævne. Niveauet er bare højt i 1. division, men det skræmmer os ikke, fortæller Bjerne Sørensen. 
Thurø PIRATES endte på en 18. plads.

De velkendte podie-jyder 

Holdet fra Frederikshavn havde for første gang i lang tid lavet en udskiftning, men de formåede stadig at nå podiet og holdt det samme høje niveau som kendetegner de garvede nordjyder! SEAHAWKS endte på en 2. plads kun 2 point efter Kaløvig, som de kæmpede med under hele stævnet. Sidste år startede Frederikshavnerne med at vinde 1. divisions stævnet.

SEAHAWKS holdet var:

Kris Houmann, Morten Kjær, Rasmus Damsgaard, Søren B. Steen.

Sønderborgs CHIA PIRATES bedste liga-placering

Med 4 prikker var det et yngre ’dreamteam’ fra Sønderborg, der var troppet op i Lynæs. Holdets målsætninger blev indfriet og mere til. Holdet var udover at være meget stolte, også lidt overraskerede. 

 – Det er gået langt over vores målsætning. Det hele har bare spillet på båden og vi kan tydeligt mærke at vi løbende er blevet bedre for hvert stævne vi har været med til. Vi er utrolig glade for vores 3. plads, også fordi det er Sønderborgs hidtidig bedste resultat i 1. division, forklarer holdets yngste mand, Rasmus Lumbye.

CHIA PIRATES-holdet var:

Rasmus Lumbye, Mads Hansen, Jeppe Clausen, Hans Halbjerg. Holdets gennemsnitsalder er ca. 20 år. 

Sønderborg er en af de klubber som også har erhvervet sig en J/70er det seneste år. Det har også betydning for det niveau der præsteres fra årets start. Mange flere sejlere har adgang til en stadig voksende J/70 flåde, både til at afvikle mindre tune-up stævner eller hverdagstræning. Dét sammenholdt med et faldende aldersgennemsnit er bl.a. årsag til det stigende niveau.

Bedste oprykkerhold blev Bandholm og KAS 

To af de oprykkerhold som startede sæsonen i 1. division, var Bandholm EAGLES og KASSERNE fra K.A.S., der begge kom godt fra start. KASSERNE startede stævnet med en prik og var fra start sultne på at vise, hvorfor de var rykket op! De gode takter forsatte for holdet, selvom de dog til sidst måtte se sig slået af BANDHOLM EAGLES. Sidstnævnte endte på en 5. plads lige foran KASSERNE, der endte på en 6. plads.

Lyn-X-Open, ranglistestævne, DM for kites og et hav af andre aktiviteter

Med ’Havnens dag’ kaldet Lyn-X-Open, var der mange gæster forbi Sejlsportsligaen og generelt på havnen. Dertil med en nye ’Oplevelsesbro’ kunne alle følge med på tætteste hold. Lørdagens vejr var nærmest perfekt med sol og gode stabil vind, hvorimod lidt fugtigere vejr og øget vindstyrke satte sejlerne på arbejde om søndagen. 

Solen skinnede heldigvis da sejlerne fik moleøl og grill, mens de overværede præmieceremonien ved klubhuset. Weekenden over har der været sørget godt for alle på land og til vands, og sejlklubben mærker allerede, hvordan stævnet har båret frugt. Stævneleder Frederik Wedel-Heinen fortæller.

– Dét vi har mærket er, hvor meget sammenhold og ’teamspirit’ sådan et stævne kan give, selv i en lille klub som vores – det er meget positivt. 

Bag stævnelederen har stået en hel hær af dedikerede sejlere og klubfolk, der på bedste vis har vist klubben fornemt frem!

2. division sejler i weekenden d. 1.-2. juni fra havnen i Lynæs. Grillen tændes fredag aften – hvis man vil kigge forbi (tilmelding er ikke nødvendig). Lørdag startes sejladserne kl. 10.00 og det hele kan opleves LIVE via SAP eller på ’Oplevelsesbroen’ på Lynæs Havn.

Du kan se weekendens resultater fra 1. division her. https://danishleague2019.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=78bbcb3d-d8f2-4a08-a12a-c4bc6d0bfe0e

 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...