KDY SHARKS tager et år mere som dansk mester

september 6, 2020

Rekord, trods en kort sæson

Lørdagens sejladser bød på et vejr udover det sædvanlige og gav sejlerne al den vind, som de manglede ved sidste stævne i Aarhus. Der var lagt op til at sejle mest muligt lørdag, da søndagens vejr ikke så nær så lovende ud. Det betød 9 gennemførte flights, som aldrig er sket før i Sejlsportsligaens historie, og helt ekstraordinært blev der gennemført hele 27 sejladser, på éen dag.

 

Efter lørdagens 9 flights var det særligt Frederikshavn Seahawks der kom bedst fra start med 5 prikker, efterfulgt af Team Roskilde, Hellerup Highflier og Seahorsens.

Søndagens sejladser ændrede alt

Søndag ved middagstid var der byttet lidt rundt, og Team Roskilde ( lørdag nr. 3) og Bandholm Eagles (lørdag nr. 7) der skiftevis førte, mens Seahorsens rykkede lidt længere ned i stævnestillingen. Dem der rystede stillingen, var Kongelig Dansk Yachtklub, der kun lavede rene prikker og dermed satte de andre til vægs. Det blev 7 prikker i streg og flere af dem med overlegent forspring.

 

Holdet fra KDY er repræsenteret isom rene kvindebesætninger men også som rene herrebesætning. Denne weekend kom holdet som 50/50 m/k. En kombination som bestemt har vist sit værd.

 

Henrik Jensen, skipper fra KDY pointerer også dette i takketalen ”Tak for et godt arrangement, det er dejligt at se hvordan de unge storme frem, kvinder ligeså og i dag vores mix besætning, dét er bare fremtiden”.

 

TOP 5 – Danmarksmesterskabet 2020:

1. KDY SHARKS
2. TEAM Roskilde
3. Frederikshavn SEAHAWKS
4. KASSERNE
5. CHIA PIRATES


Stævnevinderen på podiet igen

Der var ikke meget forandring fra overall vindere, til stævnevinderne. Antallet af prikker fra KDY var uden tvivl meget svære at slå, og det betød også at det var KDY der løb med sejren af 2. stævne i Sejlsportsligaen. I år har været en speciel sæson, med kun to stævnevindere mod 4 de forgangene år.

Team Roskilde holdt sig tæt til KDY kun 3.-, 2.-, 1. pladser i løbet af søndagen, og endte på en 2. plads til stævnet. Flere gange i løbet af dagen var holdene á point, og det var også meget tæt mellem placeringerne. Med kun et point, var det Hellerup Highfliers der tog en flot 3. plads til dette 2. stævne. 

Hvem rykker så op og ned?

Sejlsportsligaen har nu været i gang i 7 år, og det er på tide at finde ud af hvordan der forsættes på bedste vis. Sejlsportsligaen oplever at der er hold der ikke er plads til, de unge vil sejle mere og kvinderne har også fart på. Der er ingen tvivl om at Sejlsportsligaen gerne have alle på vandet, og det betyder at der arbejdes på at gentænke strukturen, så ligaen forsat giver klubudvikling til flest mulige sejlere og klubber. Der skal dog ikke herske tvivl om at landets bedste klubhold findes naturligvis stadig i 1. division, men der skal muligvis findes en ny og bedre model for 2. division.

DEN OVERALL vindere kan findes ved at klikke her.

STÆVNEPLACERINGER findes ved at klikke her.

Fotokredit: Frederik Sivertsen

 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...