KDY TOG GULDET

juli 1, 2022

DM-ugen og Sejlsportsligaens Danmarksmesterskab blev afviklet i denne weekend i Aalborg. Med få sejladser lørdag, FINAL 4 format søndag, var der ikke mange sejladser der afgjorde hvem der skulle sejle den nervepirrende finale. FINAL 4 og kampen om guldet var spændende som aldrig før, og blev sejlet mellem Kaløvig, KAS, Vejle og KDY. KDY tog med en sejr i 3 sejlads guldet! Der var spænding til det allersidste, og FINAL 4 blev fulgt af mange tilskuere fra molen. Stævnevinderne for dette stævne blev Sejlklubben Neptun Vejle. 

Vinden som bedste ven og værste fjende

Lørdag dødede håbet om en masse sejladser foran en fyldt havnefront sammen med vinden, efter kun et enkelt flight. Det betød at sejladser fra tidlig formiddag til hen ad eftermiddagen var udskudt. Der kom lidt vind hen ad eftermiddag, og det betød at der kunne sejles to flight mere. Lørdagen bød på i alt 3 flight, hvor at det var KDY WOW der tog føring, men endte med at Sejlklubben Neptun Vejle markerede sig over de andre klubhold.

Nyt finaleformat

Et af de ting man oplever når man sejler de store finaler i udlandet, er SAILING Champions League er FINAL 4. Det har Sejlsportsligaen nu adopteret, og indført som en del af DM-ugens og Danmarksmesterskabet. 

Med en tidlig start søndag, kom der 3 flight mere til tabellen og efter søndagens sidste og 5 flight, var der bud efter en lommeregner, da sejladserne fra 1. stævne i KAS og weekendens sejladser skulle kalkuleres, for at finde en top 4. Top 4 er de hold der skal sejle FINAL 4.

De fire hold i finalen var: Kaløvig, KDY, Vejle og KAS. Som bedste hold, fik KDY et point med i finalen. KDY kunne med en sejr i en af de fire sejladser i FINAL 4, kalder sig mestre. KDY kom godt fra start i første sejlads, men KAS ville det anderledes og ved første topmærke runding, tog KAS føring og holdt den hjem. Lige ved og næsten for KDY, og sådan forsatte det, indtil KDY tog en sejr i tredje sejlads og dermed tage GULDET med hjem. 

Resultaterne for DM 2022 blev således:

  1. KDY
  2. KAS
  3. Vejle

KDY-holdet bestod denne weekend af: Henrik Jensen, Niels Gramkov, Henning Lambartsen og Jeppe Blak-Lunddahl.

Sejlklubben Neptun Vejle tager stævnesejr

Til årets første stævne i KAS, blev Sejlklubben Neptun Vejle nr. 9, så det var en markant forbedring til dette stævne. Troels Meldgaard, skipper fortæller om spændingen og glæden ved både at tage stævnesejren og være med i FINAL 4. ”Det var virkelig fedt og en stor oplevelse at sejle ved havnefronten i Aalborg under DM ugen. Vi oplevede svære støm og vind forhold men vi erfarede hurtigt at vi skulle sejle med mindre risiko og fik lavet en god stabil serie som sikrede os stævne sejr og en plads i final 4. Det var intenst at sejle og spænding til det sidste. ”

Resultaterne for 2. stævne 2022 blev:

  1. Vejle
  2. KAS
  3. Bandholm

Sejlklubben Neptun- Vejle bestod denne weekend af: Kasper Juhl, Carsten Faubel, Martin Juhl og Troels Meldgaard.

Resultaterne er ved at blive opdateret på nettet og vil blive offentliggjort hurtigst muligt. 

Se alle foto fra stævne her: https://www.facebook.com/sejlsportsligaen/photos/?ref=page_internal

FLERE NYHEDER