KDY tog sejr på hjemmebane

juni 24, 2019

Skovshoved har altid stået højt på sejlernes liste over stævnebyer med stabil vind – ”ikke ligesom i Aarhus ved DOKK1”, lød det fra sejlerne under weekendens sejladser. Skovshoved viste sig dog fra en helt anden side denne weekend og stævnet var fra start præget af let og meget lidt vind. Det stærke hold på banen var til trods for vejrforholdene med til at sikre imponerende 9 flights lørdag.

Svære forhold udfordrede sejlerne

Forholdene var svære, og vinden var weekendens største udfordring, men alligevel formår hjemmebane  KDY SHARKS at komme godt fra start med tre prikker i streg. Holdet med Thomas Hartvig, Jeppe Plak, Henrik Jensen og Niels Gramcov laver i alt ni prikker og er dermed et stykke foran konkurrenterne hen over weekenden. I vindertalen gør holdet det også klart ”det gode vejr, som vi kalder Sejlsportsliga-vejr, det fik vi i weekenden men det har også været udfordrende forhold”. KDY SHARKS springer nu lidt op i den samlede resultatliste og med sejren til 2. stævne, er de på en samlet 4. plads. KDY endte med COBRAS i baljen efter præmieceremonien (se fuld video på Facebook @sejlsportsligaen med vindertale og svømmetur)

De ydmyg sønderjyder

Det unge hold fra Sønderborg, sagde før stævnet at ”vi ved at feltet er hårdt så vi går stadig efter en placering i midten”, hvilket må siges at være blevet indfriet. Holdet der styres af Rasmus Lumbye på 19 år, har taget 1. division med stormen. For anden gang lykkedes det CHIA PIRATES at komme på podiet i de år de har sejlet Sejlsportsliga (første entre på skamlen var i Lynæs for 14 dage siden). Holdet består derudover af: Mads Hansen, Jeppe Clausen og Hans Halbjerg.

Et point skiller toppen

I den samlede rangliste er det COBRAS fra Kaløvig der fører an, med kun et point over CHIA PIRATES fra Sønderborg. Lars Vilhelmsen siger om stillingen ” I den samlede stilling er billedet uændret og vi er i front med et point – så vi skal ikke holde sommerferie men på vandet”. COBRAS der ellers gennem stævnet så ud til at kunne sikre sig 2. pladsen blev udfordret fra start søndag hvor de rykker ned og bytter 2. plads med Sønderborg. ”Forholdene med skiftend vind gjorde det svært at lave stabile sejladser, og de unge sønderjyder holder et utrolig højt og stabilt niveau hele søndagen. Det er ikke os der taber 2. pladsen, men dem der vinder dén”, forklarer skipper Lars Vilhemlsen. Holdet bestod der udover bestod af: Sophus Jarvig, Nikolai Tidemann og Jesper Vogelius.

Der var ingen af de andre københavnske ’hjemmebane’ hold der markerede sig helt i toppen af resultaterne. Hellerup Sejlklub på en 7. plads og ’københavner-holdet’ fra Bandholm på en 4. plads var bedst placerede hold efter stævnet i Skovshoved.

Næste weekend er det 2. division der skal sejle i Skovshoved. Her er det med Baneleder Christian Lerche og crew der skal være med til at styre sejladser. Om der er kommet frisk vind og andre forhold vil tiden vise. 

 

FLERE NYHEDER