Kongehuset gæstede Youngsters i Sletten

august 24, 2020

Kongehuset gæstede Youngsters

 

Sletten Havn som idyllisk ramme

Youngsters afholdt sammen med frivillige fra Sletten Bådeklub landets første ungdomsligastævne i J70’eren. Det første ungdomsliga10 dygtige besætninger fra hele landet dystede på skift i 5 af de splinternye J/70 somhar indkøbt her til sæson 2020. Vejret var perfekt for sejladserne – sol og en frisk vind fra sydvest. Søndag friskede vinden yderligere op, og der var noget at arbejde med for de unge mennesker.

H.K.H. på havnen

En gestus til de mange unge og projektet Youngsters, støttet af Hempel Fonden var da H.K.H. Kronprins Frederik med stab, gæstede stævnet. Det var Formand for Sletten Bådeklub, Eva Hofman-Bang, tog lørdag kl. 12 imod Kronprinsen, som efterfølgende blev sejlet ud i en RIB-båd for at følge sejladserne på tætteste hold. På vandet fik Kronprinsen fortællingen om Youngsters, fastholdelse og rekruttering og hvordan Youngsters fremadrettet skal videreudvikles sammen med de danske sejlklubber. Efter turen på vandet var der også tid til en god snak med de unge sejlere og en peptalk inden de måtte videre.

Elvstrøm Racing Team tager sejr

Det var et efterhånden garvet hold der allerede fra start øget forspringet til konkurrenterne. Der var dog kamp til stregen fra de andre lokale hold fra Sletten Racing Team og Taarbæk Tigers. Alle tre ungdomsbesætninger er en del af Sejlsportsligaen og er vant til at sejle i J/70’erne og kender til de korte intense sejladser som formatet var i weekenden.

Top 3 blev således:

1. Elvstrøm Racing Team

2. Taarbæk Tigers

3. Sletten Racing Team

 

Lokalt arbejde giver pote

Sletten Bådeklub har i mange år arbejdet målrettet for at få flere unge til at fastholde interessen for sejlsporten, når de vokser ud af optimistjollerne, og for to år siden fik klubben sponsorstøtte til at anskaffe en J70’er. Klubben deltog i år med et af de yngste hold i 1. division.

Resultatet af weekendens ungdomsligastævne blev en flot 3. plads til sejlerne fra Sletten.

 

SE alle de flotte foto på Youngsters Facebookside her.

 

Resultatliste kan findes her.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...