Kvinder starter nyt fællesskab

januar 26, 2018

Udover at skabe et sejlerfællesskab blandt kvinderne, er det også et mål at der etableres et netværk på land blandt sejlerne om hvordan sejlerkarrieren kan forenes med en erhvervskarriere.

Fra initiativtagerne lyder det ” Vi er sociale, i ordets bedste forstand, og samtidig ambitiøse på land og vand. Vi vil skabe et sammenhold der kan være med til at sikre næste generation af pigesejlere ved et stort fællesskab hvor alle er velkomne, uanset ambitioner”, siger tidligere OL-sejler Henriette Koch og mangeårig top-sejler Josefine Boel Rasmussen.

Begge vil de samle kvinder i et netværk og i et ambitiøst sejlprojekt, hvor de med det nye initiativ også forventer at sætte deres tydelige præg i bådeog WIM-series. Der tages udgangspunkt i overvejende tre sejladsformater; ligasejlads, match-race og fleet sejlads. 

Sammenholdet styrkes
Det er en voksende udfordring, at der ikke er tilstrækkelige tilbud til piger og kvinder i sejlsport. Der mangler ofte tilbud udenfor de ambitiøse sejladser i fx OL-regi, og der er for mange adgangsbarrierer – både for unge og for ældre, dem med familie og dem hvor fokus er på deres karriere. Henriette og Josefine er begge KDY-sejlere, vokset op med sejlads på Øresund og sejler nu liga og match race i Skovshoved: ”Vores netværk indenfor sejladsen er stadig omkring Øresund, men det har været svært at få samlet folk på vandet selvom alle stadig elsker at sejle – det vil vi gøre noget ved med dette projekt”.

Med en kærlighedserklæring til sejlsporten, den friske luft, at konkurrere og dét, at være en del af et sammenhold, begyndte konceptet at tage form i løbet af efteråret. Tankerne er, at det gøres nemt at komme på vandet.

Udviklende sejlerfællesskab
Konceptet er et udviklende sejlerfællesskab, hvor man kan deltage i det omfang man har tid og lyst, og alle er velkommen. Eneste forventning er, at du elsker at sejle og gerne vil mere – og at du er en kvinde.

Initiativtagerne til ’Vi vil sejle mere – vil du med’, udspringer fra Øresundsområdet og inviterer alle kvinder fra hele landet med til KICK-OFF d. 30. januar, hvor startskuddet til det nye projekt finder sted. Tilmeldingen foregår via mail og Facebook, under samme titel som projektet. Som del af eventen offentliggøres også en gruppe, hvor interesserede fra aftenen kan melde sig ind i.

 

Til KICK-OFF offentliggøres projektet foreløbige kalender for fællestræning, som i første omgang sker på Øresund i J/70’ere. Derudover gennemgås stævnemuligheder og træningsdage og der vil blive annonceret den første netværksdag på land.

 

Dedikerede sejlere på banen fra start
Omringet af sejlere og briller hos Poul Stig Briller i Hellerup, stilles der d. 30. januar skarpt på ideen bag projektet og interesserede inviteres til at høre om konceptet, og diskutere hvordan et fællesskab af sejlere skal tage form fremadrettet.

Derudover byder aftenen også på en præsentation af ”navnet bag fællesskabet” af en af sejlsportens mest dedikerede karrierekvinder og sejler, Line Markert. Der vil også være oplæg fra Maui Jim, som tidligere har været en kommerciel partner for et kvindelig matchracehold.

Sejlsportsligaen bakker op
Sejlsportsligaen har fra starten af projektet, bakket op og været i løbende dialog om konceptet. ”Det var en stor fornøjelse at se, hvordan holdet (KDY’s kvindehold) havde det sammen da de sejlede SAILING Champions League i september. Der var så meget energi, erfaring og impact, både til lands og til vands! Det kan vi som national og alsidig Sejlsportsliga kun bakke op og hjælpe med så godt som muligt – både praktisk og kommercielt. Vi arbejder sideløbende med på sigt at få opbygget en egentlig kvindeliga”, siger Brand Manager Nynne Ammundsen.

 

Praktiske detaljer

Tilmelding kan ske via Facebook-eventen.

KICK-OFF er: Tirsdag d. 30. januar kl. 18.30 hos Poul Stig Briller, Strandvejen 187, 2900 Hellerup. Der vil være en let anretning i form af drikkevarer og snacks.

Du kan følge med på Sejlsportsligaens facebookside, hvor der løbende annonceres om projektets events. 

Du kan se hvordan det så ud da KDY’s kvindehold deltog i SAILING Champions League her.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...