Ligaforening indkalder til klubmøde om ligaens fremtid

februar 4, 2016

På bare to år er det lykkedes at skabe en Sejlsportsliga med to divisioner, otte stævner og masser af entusiasme blandt klubber og sejlere.

Der følger også betydelige udfordringer med. Ved indgangen til tredje sæson er ligaens økonomi under pres, og det er baggrunden for, at Ligaforeningen nu har indkaldt alle medlemsklubber til et møde i Odense den 10 februar. Også ligaens fremtidige setup er på dagsordenen.

”På alt, hvad der handler om sportslig afvikling og opbakning fra sejlere og klubber er ligaen lykkedes bedre, end vi turde drømme om, da vi begyndte for to år siden. Oveni ser vi nu, hvordan ligaen for alvor begynder at have afsmitning på aktiviteter og udvikling rundt om i klubberne. Det er alt sammen utroligt positivt,” siger Christian Lerche, formand for Ligaforeningens forretningsudvalg.

”Men vi må også konstatere, at ligaens økonomi er en markant udfordring. På nogle punkter er driftsudgifterne større, end vi kunne forudse fra begyndelsen, og det har også vist sig svært indtil nu at sikre et sponsormæssigt backup, der kan bære en liga med 36 klubber og otte stævner,” siger Christian Lerche.

Ideer på bordet
Resultatet er, ligaen har kørt med underskud på driften i de to første sæsoner. Et underskud, som Dansk Sejlunion har dækket, men det kan ikke fortsætte, lyder tilkendegivelsen fra sejlunionens bestyrelse. Det skal understreges, at Dansk Sejlunion fortsat yder et betydeligt driftstilskud til– primært i form af mandskabstimer.

”Nu indkalder vi Ligaforeningens medlemsklubber til møde for at drøfte situationen og forhåbentlig komme op med nogle ideer til, hvordan vi kan fremtidssikre den Sejlsportsliga, som vi alle brænder for – og som, vi mener, er en helt afgørende dynamo for udviklingen i dansk sejlsport,” uddyber Christian Lerche.

Det handler bl.a. om at afsøge ideer til øgede sponsorindtægter og generelt øget involvering fra ligaklubberne, fx i form af flere frivillige kræfter.

”Vi skal også tale om, hvorvidt vi kan skabe en Sejlsportsliga, der i højere grad er frigjort fra Dansk Sejlunion. Fra Ligaforeningens side tror vi på, at selvstændighed vil have nogle afgørende fordele, men det er naturligvis ikke et skridt, vi kan tage uden solid opbakning fra klubberne,” siger Christian Lerche.

Ligamødet finder sted på Hotel Scandic i Odense, onsdag den 10. februar kl. 18.00.

FLERE NYHEDER