Ligamestre tager første stik i ny sæson

januar 1, 1970

Der var gæstfrihed til overflod, da Frederikshavn Sejlklub tog i mod 1. divisionsklubberne ved sæsonens første stævne i2018 (26.-27. maj). Dog udeblev gæstfriheden på ét punkt – værterne nappede selv den øverste plads på podiet.

“Et fantastisk arrangement og flot opbakning på hjemmebane. Stævnet har levet op til alt det, vi kunne håbe på, og at vi så kroner det med en sejr er jo helt fantastisk,” lød det fra frederikshavner-gast Rasmus Melsen oven på sejren, der kom i hus efter en tæt duel med KDY.

Før 11. og sidste flight var der tre point mellem de to topteams, som skulle på vandet i hver sin sejlads. KDY med skipper Michael Hestbæk lagde maksimalt pres på frederikshavnerne ved at vinde første sejlads. De forsvarende mestre lod sig dog ikke ryste – også de prikkede i sidste runde. Dermed forblev forspringet på tre point, og Frederikshavn Seahawks kunne kort efter lade champagnen splashe ud over konkurrenter og tilskuere.

Ny rekord – femte ligasejr
Det var femte gang i ligahistorien, at Frederikshavn vandt et stævne i Sejlsportsligaen. Det har ingen præsteret før – Hellerup kommer tættest på med fire sejre. De fire nordjyder, Rasmus Melsen, Søren Steen, Rasmus Damsgaard og Kris Houmann, fortsætter dermed, hvor de slap i 2017 – som øverste hold, som de andre må jagte.

KDY stillede med én af Danmarks mest kendte sejlere, Michael Hestbæk, ved roret. Han førte KDY til bl.a. seks prikker hen over de 11 flights – men også et par fjerdepladser, der i sidste ende kostede afgørende point målt i forhold til de sejrsvante frederikshavnere.

Til trods for, at KDY næsten altid er med i topstriden ved ligastævnerne, har klubben til dato blot vundet et enkelt ligastævne – det var tilbage i 2015, hvor en kvindebesætning med Lotte Meldgaard sejrede i Skovshoved. Til gengæld er KDY stærk på andenpladser – den aktuelle i Frederikshavn var den fjerde.

Horsens på vej frem
Tredjepladsen i Frederikshavn blev indtaget af Horsens Sejlklub og den faste ligabesætning med Jakob Nikolajsen, Jeppe Bregendahl, Mikkel Hougaard og Andreas Skjerning. Horsens sluttede seks point efter KDY, men havde samtidig fire points luft ned til Aarhus, med tilbagevendte Peter Warrer som skipper, på fjerdepladsen. Det var anden podieplads til Horsens, som efter klubbens nylige indkøb af tre J/70’ere næppe for sidste gang i sæsonen har vist sig frem i førerfeltet.

Hellerup sluttede som 5’er foran Hadsund, Svendborg og Kaløvig på de næste pladser. Kerteminde og Helsingør afrundede top-10.

I den kommende weekend (2.-3. juni) gælder det sæsonåbningen i 2. division – også i Frederikshavn. 

Den 16. og 17. juni er 1. division igen på vandet – denne gang i Kerteminde.

FLERE NYHEDER