Lynæs melder klar – masser af aktiviteter

januar 1, 1970

Landet over afholdes d. 25. maj, en slags ’åbent hus’ på alle landets havne. I Lynæs og omegn velkendt som Lyn-X Open. Store som små havne byder ind og tilbyder aktiviteter for interesserede: Dem der er til sejlbåde og dem med hang til hestekræfter. Dem der vil ro i kajak eller padle på sub boards og dem, der hellere vil ride på bølgerne – der er noget for alle denne dag.  

 

Fra zumba til KITE Tour

I Lynæs har man valgt at holde Lyn-X Open samtidig med, at der er sæsonåbning i Sejlsportsligaens 1. division, og det betyder, at der vil være ekstra mange aktiviteter i Lynæs netop den weekend. Både for børn og voksne vil der være noget at se på og prøve. Der vil være kite-skole, prøveture i optimistjoller, store både og kajakker, ’vinterbadning’ og aqua-zumba. Ud over Sejlsportsligaens benhårde kapsejladser er der også kapsejlads for kitesurfere. Lynæs sætter med andre ord barren rigtig højt for at vise alt det frem, som havnen, og vandet omkring, kan tilbyde af oplevelser.

 

Tiltrække gæster til Nordsjællands smørhul

For Feriepartner (udlejning af sommerhuse, red.) er det attraktivt at være en del af Lyn-X Open samt Sejlsportsligaen, da det giver overnattende gæster. Både VisitNordsjælland og Feriepartner Liseleje gået aktivt ind i stævnet fordi denne slags aktiviteter bidrager til at vise byen frem for potentielle gæster og turister, og det er noget kommunen hilser velkommen. Med til at åbne stævnet og fortælle hvorfor kommunen støtter projektet, kommer Halsnæs kommunes borgmester, Steffen Jensen, til åbningen af stævnet d. 25. maj klokken 9.00 ved klubhuset. 

 

Det er ganske gratis

Er du interesseret i at opleve, hvad havnen kan tilbyde dig, hvilke både klubben har til rådighed, eller har du lyst til at opleve sejlsport på tætteste hold, så kom forbi Lynæs Havn i weekenden 25.-26. maj. Sejladserne i ligaen kan opleves på meget tæt hold fra den nye Oplevelsesbro. På havnen vil der være salg af alt fra lækre sandwiches, lokale godter, kager og kaffe, is og andet kølende. 

 

Fakta om Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen er for sejlsport, hvad Superligaen er for fodbold. Der er en 1. og 2. division med hver 18 klubber, som hen over sæsonen sejler 4 stævner forskellige steder i landet. Klubberne i 2. division sejler om at rykke op i 1. division i den kommende sæson, mens 1. divisionsklubberne kæmper for en podieplads i Danmarksmesterskabet for klubhold, som også er adgangsbillet til SAILING Champions League. 

Første sejlads starter klokken 10, og så skal der, på de to dage, afvikles hele 36 sejladser, så der bliver en masse for tilskuerne at se på.

FLERE NYHEDER