Mange hjemmebanehold til sæsonstart i 1. div. 

maj 24, 2024

27 hold fra 2. division startede sæsonen sidste weekend i Aarhus. Denne weekend er det de 21 hold i 1. division som skal sejle i Aarhus bugten. Vejret tegner dog ikke til samme champagnevejr som sidst, men sejlerne, Sejlsportsligaen og værtsklubben Sailing Aarhus glæder sig!

Der er mange kendte hold på deltagerlisten, enkelte oprykkere og nyt møde med de unge helt fra Limfjorden og altid friske Happy moms. 

Oprykkere og nye hold er:

  • Happy moms fra Sejlcenter Nivå 
  • MAST fra Marselisborg Sejlklub
  • Limfjordens Helte fra Sejlklubben Limfjorden.

Cobras – bit you back

En af de velkendte besætninger er ’hjemmebaneholdet’ fra Kaløvig, som til daglig træner i Aarhus Bugten. Kaløvig Cobras melder om fuldt skrald på sejlerglæden. 

Nicolai Tiedemann fra Cobras fortæller her om forventningerne til sæsonstarten at ”Vi glæder os til at være en del af Sejlsportsligaens jubilæum, og kunne ikke forestille os et mere oplagt sted at skyde sæsonen i gang end på hjemmebane – Aarhus Bugten. I 10 år har Kaløvig været en del af Sejlsportsligaen, det har været en fest, og igen i år vil Cobras være garant for at sprede sejlerglæde, godt humør og forhåbentlig spænding i den rigtige ende af tabellen.”

Sidste år endte Cobras på en overraskende 18. plads.

J/70 fællesskaberne vokser 

Udover Cobras, sejler Team Salt og Aarhus også til dette stævne. De tre hold træner normalt sammen med Vejle og Sønderborg i Aarhus, så der er mange ’klubkammerater’ der mødes i weekenden. Modsat fællesskab findes også på Øresund hvor mange af klubberne træner hele vinteren, og dyster om sommeren. KAS er et af de hold som bruger mange timer på Øresund. 

Sidste gang vi så KAS ’in action’ var til seneste SAILING Champions League stævne i Berlin. KAS lå godt med i toppen og viste højt niveau, men de endte uden for podiet. 

Fra KAS lyder det at, ”Vi glæder os til at sejle i Aarhus, det er altid et fedt sted at sejle. Vi håber at det viser sig at vi fik banket lidt rust af i Berlin, men vi forventer også at niveauet er højere end sidste år. Vi vil være glade for TOP5, men vil måske også være tilfredse med mindre,” lyder det fra en spændt Anders Jonas fra KAS.

Sidste år tog KAS sølv i Sejlsportsligaen, hvor det var Roskilde det løb med sejren i 1. division, weekenden vil vise om det er Cobras, KAS, Roskilde eller et andet hold der er på vej mod podiet. 

Sejladserne kan følges live via Sejlsportsligaens hjemmeside www.sejlsportsligaen.dk

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...