Nord Stream Race: Den længste offshore regatta i Østersøen starter i september – Sammen med 100.000 digitale sejlere.

september 2, 2021


D. 6. september, det legendariske Nord Stream Race vil igen i år starte i Kiel, og tage de fem nationale teams igennem København, Stockholm, Helsinki og til Rusland, hvor det forventes at de ankommer d. 17. september. De 5 teams repræsentere hver især de bedste nationale sejlklubber fra Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Rusland og de vil konkurrere om titlen som ”Den bedste Yacht Klub i Østersøen”. For første gang, forventes mere end 100.000 e-sejlere at konkurrere, på samme tid, i ”NSR eTrophy”, der er højdepunktet i dette års NSR e-Serie. E-sejlerne vil navigere virtuelt på den same udfordrende rute som sejlerne på Østersøen
.

I denne 9. udgave af Nord Stream Race (NSR), konkurrere de 5 nationale sejlklubber i 1.000 sømil offshore sejlads, den længste offshore sejlads i Østersøen.

  • Verein Seglerhaus am Wannsee fra Tyskland, 
  • Aarhus Sejlklub fra Danmark, 
  • Kungliga Svenska Segelsällskapet fra Sverige, 
  • Esbo Segelförening fra Finland og 
  • Akhmat Sailing Team fra Rusland. 

De deltagende klubber har kvalificeret sig til NSR gennem National Sailing Leagues i deres land.

Før starten til Nord Stream Race vil flåden tilbringe to dage til Kiel Week, hvor de skal deltage i velkomstløbet. Efter flere korte kystløb i Kielbugten vil det officielle startsignal blive affyret foran Kiel Yacht Club den 6. september. Det første offshore-ben i den 14-dages regatta, der blev arrangeret af St. Petersburg Yacht Club, tager flåden på 150 maritime mil natten over til København.

Sejlerne i de fem klubber vil sejle til Rusland i de 15 meter ClubSwan 50-lystbåde. Holdene vil komme til at stå over for enorme maritime og udfordrende vejrforhold i Østersøen. Sejlerne glæder sig meget til Nord Stream Race med store forventninger. Jakob Rohner er en del af det tyske Verein Seglerhaus am Wannsee fra Berlin. “Vi var ikke i stand til at konkurrere i dette storslåede løb sidste år på grund af Covid, så vi er virkelig glade for endelig at kunne sejle i denne udfordrende offshore -regatta. Det er første gang, vores klub deltager i Nord Stream Race, så vi er gået efter en god blanding af erfarne offshore-sejlere og unge sejlere. Vi har enorm respekt for de udfordringer, vi vil møde undervejs, og kan ikke vente med at komme om bord “, sagde den 23-årige.

Det danske NSR21 team fra Aarhus Sejlklub med skipper Peter Warrrer og hans søn, olympisk guldmedalje vinder, Jonas Warrer, er et solidt mix af erfarende professionelle sejlere og unge med en masse energi og talent. Teamet har ikke meget erfaring med offshore, men de er alle i en kollektiv læringsprocess som de forventer giver et afkast meget hurtigt. 

I NSR2019 fik teamet en 2. plads efter Rusland på 1. pladsen. De vil forsøge at gøre det bedre denne gang.

Første “NSR eTrophy” som virtuel sejlads fra Kiel til Skt. Petersborg
Samtidig med Nord Stream Race vil “NSR eTrophy” finde sted som et virtuelt non-stop sejlads fra Kiel til Skt. Petersborg. “NSReTrophy” udgør den fjerde del af NSR e-Series, der begyndte i marts 2021 og er blevet omfavnet af e-sejlere rundt om i verden som den første virtuelle regatta i Østersøen.

Philippe Metayer fra Frankrig blev den samlede vinder af de tre første NSR e-sejladser. I de tætte sejladser kunne den talentfulde franskmand endelig sejre mod mere end 260.000 deltagere fra mere end 100 nationer. Som vinder har Philippe tjent en plads ombord på en af bådene under det “rigtige” Nord Stream Race og vil slutte sig til det første offshore-ben på turen til København. Til “NSR eTrophy” forventes mere end 100.000 e-sejlere at deltage i denne to ugers virtuelle regatta, der bogstaveligt talt er forbundet via sport.

Tidsplanen for dette års Nord Stream Race er som følger:

  • Kiel som en del af Kiel -ugen: 4. til 6. september
  • København ved Kongelig Dansk Yachtklub: 7. til 9. september
  • Stockholm ved Kungliga Svenska Segelsällskapet: 11. til 13. september
  • Helsinki ved Helsingfors Segelklubb: 15. til 16. september
  • Afslutning i Rusland: 17. September

Klik på linket for at se teaser videoen til NSR 2021:

FLERE NYHEDER