Nu kommer Youngsters – nye Sail Camps for alle 15-23 årige

januar 16, 2018

Samtidig med, at Sejlsportsligaen varmer op til sin femte sæson, er ligaen nu klar til at lancere et nyt initiativ: Youngsters.

“Vi skal have flere unge på vandet. Det har været et centralt mål for Sejlsportsligaen helt fra begyndelsen. Med Youngsters går vi “all in”. Her kan alle være med, hvis bare du er mellem 15 og 23 år,” forklarer Peter Wolsing, projektleder for Sejlsportsligaen.

Forleden var et hold af unge ildsjæle samlet i Oure for sammen med Wolsing og ligaens brand manager, Nynne Ammundsen, at markere startskuddet for Youngsters. Her blev der fordelt opgaver for de kommende måneders planlægning frem mod første event i april. 

Én af de unge – Johan Søgaard Hoff fra Thurø Sejlklub – opsummerer essensen af, hvad er meningen med det hele:

“Vi mangler en klar vej ind for unge mennesker, der har lyst til at sejle kapsejlads i kølbåde – og ikke i joller. Og ikke med gamle mænd, men med unge mennesker.”  

Mere camp end liga
Youngsters udfolder sig som Sail Camps, hvor de unge selv står for planlægning og afvikling. Hovedaktiviteten bliver en masse J/70-sejlads. Sejlsportsligaen og flere klubber stiller både til rådighed. Måske bliver der sejlet kapsejlads, men det er mere camp end liga. Det vigtigste er at opleve sejlads i hurtige kølbåde og samtidig få en masse læring, erfaring og oplevelser med hjem.

“Det er en væsentlig pointe, at de unge selv skal tage ansvar for at skabe Youngsters. De laver selv maden, de står selv for oprydningen, og de former selv alle aktiviteter på land og vand. Vi andre skal nok hjælpe lidt undervejs – men det afgørende er, at Youngsters er skabt AF unge sejlere FOR unge sejlere,” forklarer Peter Wolsing.

To camps i kalenderen
I 2018 er der foreløbigt planlagt to Youngsters Sail Camps. Første camp bliver i Horsens i april. Anden camp bliver en sommerevent i Oure midt i juli. Inden for ganske kort tid bliver det muligt at tilmelde sig.

“Alle 15-23 årige kan være med. Du er velkommen, uanset om du er erfaren ligasejler, eller aldrig nogensinde har siddet i en sportsbåd. Vi vil gerne appellere til unge sejlere fra alle hjørner af sejlerdanmark. Især skal vi ud i de mange mindre klubber, hvor der sidder nogle få unge sejlere og måske drømmer om ligasejlads, men hvor de godt ved, at det kan have lange udsigter i deres egen klub. Youngsters er deres genvej til ligaoplevelserne,” forklarer Wolsing.

Hempel støtter Youngsters
Det er takket være projektstøtte fra Hempel Foundation over de næste tre år, at det lader sig gøre at søsætte Youngsters.

“Vi er utroligt glade for, at Hempel Fonden har vist tillid til ideen om et nyt, attraktivt sejladsformat for unge sejlere. Jeg både tror og håber, at vi her står med noget, som kan udvikle sig til en hjørnesten i vores fælles indsats for at motivere flere unge til at gå ind i sejlsporten,” erklærer Peter Wolsing.

En decideret ungdomsliga er også på tegnebrættet – men vil tidligst blive realiseret i 2019.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...