Oprykkerne Furesø Red Stars imponerede

juni 19, 2017

Oprykkerne fra Yachtklubben Furesøen, Furesøen Red Stars tog stævnet med stormen, og kom fra en 14. plads til at blive stævnets vinder!

Vinden var meget vekslende og det var til tider svært for sejlerne (og baneleder) at gennemskue de nøjagtige vindforhold. Det blæste op sidst på dagen, og det gav de sidste sejladser lidt ekstra spænding for publikum. 

Susanne Salminen var sammen med Steffen Bøllund, den lokale formand for ‘de sure gamle mænds klub’ – som i øvrigt er ovenud evigglad, speakere under stævnet, hvilket var med til at skabe overblik og øget spænding. 

Da førstepladsen var sikret, var der spænding til det sidste, om stævnets 2. og 3. plads. Da Furesø Red Stars havde sikret sig at stå øverst på podiet, var der kamp mellem Frederiks Seahawks og Skovserne fra Skovshoved.

Frederikshavn Seahawks var fra dagens sejladser ikke nær så godt humør som de plejede, og havde derfor også hentet moralsk opbakning fra coach Helmut Melsen. Desværre hjalp opbakningen ikke på resultaterne, og det endte med en 2. plads til jyderne.

Skovserne som havde en 4 plads med fra stævnet i Struer, rykkede på sig og kæmpede sig frem i feltet. 

#1 Furesø Red Stars
#2 Frederikshavn Seahawks
#3 Skovserne

Se alle resultaterne her

Den lokale rapporter kiggede forbi og skrev efterfølgende: 

Normalt skal man have en omend rigtig god kikkert med, hvis man som tilskuer vil se noget til et sejlsportsstævne. Men tilskuerne i Brejning Lystbådehavn fik en sjælden oplevelse, da nogle af Danmarks bedste sejlere i J70 bådklassen, flere af dem OL-deltagere, deltog i Danmarksmesterskabet for sejlklubber i weekenden, som for første gang var i Brejning. På vej ned mod det mærke, som skulle rundes som en del af konkurrencen, kom bådene så tæt på molen, at man tydeligt kunne se sejlernes hårde slid for at vinde løbene. Og muligheden for at komme så tæt på sejladsen var netop derfor, at Brejning Lystbådehavn var blevet valgt frem for Vejle Havn, forklarede brand manager i Sejlsportsligaen, Nynne Mortensen.

– Vi vil gerne have publikum så tæt på så muligt. Det har jo tidligere været et af sejlsportens problemer, det foregår simpelthen for langt væk til, at folk kan se, hvad der foregår. Så da vi besøgte havnen i Brejning for et halvt år siden, sagde vi, at der skulle bygges en ekstra bro og publikumspladser, hvis stævnet skulle være her. Og det har de så bygget, det er jo helt exceptionelt, sagde Nynne Mortensen.

“Da vi besøgte havnen i Brejning for et halvt år siden, sagde vi, at der skulle bygges en ekstra bro og publikumspladser, hvis stævnet skulle være her. Og det har de så bygget, det er jo helt exceptionelt.”
Nynne Mortensen, brand manager i Sejlsportsligaen


Med mikrofon og stråhat

Som noget nyt kunne publikum og sejlere opleve, at de mange sejladser weekend over blev speaket. Steffen Bøllund, der har været aktiv i Brejning Bådklub siden 1970’erne, havde iført sig sin stråhat og taget plads i et lille lysthus yderst på molen. Derfra kommenterede han de forskellige sejladser og hans stemme kunne høres over hele havnen i de mange højttalere, som var sat op.

– Jeg vil rigtig gerne formidle noget viden til publikum. De ved måske ikke, hvad det vil sige, når bådene rører et mærke eller at de bommer. Så forklarer jeg det. På den måde kan man følge med, selvom man ikke ved så meget om sejlsport, forklarede Steffen Bøllund i en pause imellem løbene, som der blev sejlet tre af i timen.

Udover rollen som kommentator, var Steffen Bøllund også udnævnt som DJ i dagens anledning og det krævede lidt øvelse at bestyre den playliste, som spillede numre af blandt andet Volbeat og Avicii. Imens sørgede én af Sejlsportsligaens ansatte for, at sejladsen blev filmet af en drone. 

Sejlsportsligaen har to divisioner og i næste weekend konkurrere lokale sejlere i 2. division i Brejning. Derefter rykker ligaen til Aarhus i slutningen af august og Skovshoved nord for København til september. Det kan dog ikke udelukkes, atigen kommer til Brejning.

– Det er en virkelig smuk havn, der har været en fin stemning og en flot opbakning for lokalsamfundet. Så jeg tror bestemt godt, at vi kunne komme her igen indenfor de næste par år. Nu er faciliteterne jo klar, sagde Nynne Mortensen.

Næste stævne sejles lørdag d.  24. juni i Brejning, hvor det er 2. divison der skal på vandet.

 

FLERE NYHEDER