Roskilde viste storform

juni 4, 2019

Weekend bød på lidt af hvert
Lynæs Sejl- og Kajakklub afviklede i weekenden anden halvdel af Sejlsportsligastævnet, hvor 2. divisions 18 hold skulle i kamp. Lørdag var der lagt op til en alvorlig omgang blæsevejr for sejlerne. Flere af de nye besætninger, som endnu ikke havde prøvet at sejle i ligaen, fik en hård oplevelse og en masse erfaringer allerede i første start. Efter nogle timers sejlads valgte et af holdene at sidde over, og banelederen bekendtgjorde, at der – for at sikre forholdene for sejlerne – i de følgende sejladser skulle sejles uden genakker. Alt endte dog rigtig positivt for alle. Både de garvede, oprykkerne og de helt nye ligasejlere.
Klubbens 2 hold, Lynæs BARACUDAS og klubbens kvindebesætning, der sejlede som WOW WOW, kom desværre ikke på podiet, men endte uden for top 10. Begge kom ud af weekenden med en masse ny erfaring, frisk mod på at holde ved og stille op ved det næste ligastævne, som afholdes i Skovshoved.

De unge tager over med hjælp fra de erfarne
Helt generelt har ungdommen gjort sit indtog i 2. division. Det skete sidste år med annoncering af Youngsters. En af de klubber, hvor man lader de unge komme til, er Thisted. Her har holdet de tidligere år bestået af klubbens ældre, mest sejladserfarne medlemmer, men ”de seneste to år har det været en klar prioritering fra klubbens side at få de unge med om bord. Give dem tid og masser af sejladserfaring. Lige nu handler det om at få de unge til at tage over fra os andre”, lyder det fra Thisted Sejlklubs sejler, Per Hovmark. 
Thisted endte i weekenden på podiet med en flot 3. plads med 20 point. Cold Hawaii Inlanders, som holdet kalder sig, bestod af: Per Hovmark, Karen Thrige, Mads F. Nielsen og Daniel Hundahl.

På andenpladsen var det kvinderne, der dominerede, og det var hele tiden tæt mellem Roskilde og WOW (women on water), fra Kongelig Dansk Yachtclub (KDY). Samme hold som vi sidste år så til WOW Regatta i Sundby. Pigerne var 5 om bord og mestrede kun at lave 1. og 2. pladser i alle dagens sejladser. WOW endte med 12 point.
Holdet var: Sarah Gunni Schierup, Sara Keir Wright, Mille Brandt Jensen, Lærke Sørensen og Caroline Heerema.

De unge tog føringen
Sidst Jeppe Borch fra Roskilde og den efterhånden velkendte besætning var forbi Sejlsportsligaen, var det som Youngsters. Holdet tog føringen fra start og mestrede vejret. Holdet har en gennemsnitsalder på under 20 år, og det understreger sidste weekends ungdoms-tendenser. De unge sejlere stormer frem. Roskilde Sejlklub meldte sig ud af ligaen sidste år, men er fra 2019 igen en del af 2. division. Det lyder fra vinderbesætningen at: ”Det er fedt at være en del afigen, og vi har over vinteren knoklet for at få det finansielle og sportslige koncept på plads. Vinteren har vi brugt meget i J/70’er samt matchrace, og vi mærker, at det giver fordel i teknik og kommunikation”.Holdet fra Roskilde bestod af: Jeppe Borch, Nikolaj Borch, William Rugulo og Amanda Uldal. 

Flere stævner i fremtiden
Det ligger nogle år tilbage, at man hvert år havde store sejlsportsstævner i Lynæs. Desværre. De seneste år har klubben kun arrangeret mindre surfstævner.
Det værtsskab, der selvsagt har fulgt med Sejlsportsligaens indtog, har gjort klubben godt, til trods for, at medlemmer i mange måneder har knoklet hårdt. Formand, Hans-Kurt Andersen forklarer i afslutningstalen søndag eftermiddag: ”Det har været meget inspirerende at have ligafolkene på besøg, og vi er så glade for, at I har taget turen op til os”. Blandt hans medlemmer, er der også kun jubel: ”Det har simpelt hen været så hyggeligt. Og vi har fået hjælp af medlemmer, som vi ikke har set i mange år, til at give en hånd med – vi har fået styrket sammenholdet,” lyder det ude fra køkkenet, eller ’Kabyssen’, som det hedder i klubben. 

Ved afslutningen af stævnet overrakte Sejlsportsligaen en plakat, med hilsner fra de deltagende klubber, til alle de frivillige i Lynæs Sejl- og Kajakklub.

Se alle resultater fra weekendens sejladser ved at klikke her. 

FLERE NYHEDER