Sæsonen er ikke slut..

januar 1, 1970

Selvom vinteren nærmer sig, sejles der forsat blandt landets lokale klubhold. Der trænes for at gøre sig klar til næste sæson og holde det sociale fællesskab intakt.

Der arrangeres i de kommende måneder træningsweekender i både øst- og vest.I weekenden var den første træningssamling af J/70’er i Horsens, arrangeret af holdet bag The SeaHorsens og hen over vinteren er det KDY som inviterer til sejlads, denne gang på Øresund. Træningsmiljøerne vokser og i weekenden var der 5 både samlet i Horsens, med sejlads af 12 minutters varighed ligesom til ligastævnerne. Deltagerne bestod af nogle blandede hold, samt de kendte besætninger fra Hadsund, Fåborg og lokale Horsens.

Fuld åbenhed og vidensdeling

Fra Horsens lyder det at ”ideen med stævnet var at vi skulle vidensdele så meget som muligt om trim og boat-handling – sådan at alle kunne gå derfra med så meget som muligt. Det lykkedes virkelig godt, og alle var med på ideen”.

Opbakningen til weekendens ’camp’ var en så stor succes at der allerede nu er planlagt en ny weekend, hvor holdet og Horsens Sejlklub byder konkurrenterne fra Sejlsportsligaen, andre interesserede, nye og gamle sejlere forbi Horsens og prøve kræfter med J/70’erne.

Allerede nu kan interesserede sætte kryds i kalenderen d. 13-15. April 2018, hvor et lignede arrangement finder sted, hvor fokus er lig i weekenden; at invitere til træningsstævne med ”fuld åbenhed og vidensdeling”.

Udover at arrangere træningsweekend, var der også standerstrygning, som blev holdt rundt omkring i mange af de danske sejlklubber. Her tog det lokale hold en flot anden plads i ’Nykredit Sailor of the year’ for deres flotte placering i Sejlsportsligaen, da sejlklubben uddelte årets præmier.

Høj intensitet som vi kender det fra Sejlsportsligaen

Sidste år arrangerede KDY sammen med Hellerup Sejlklub vintersejlads. Sejladserne og formatet havde så stor succes at konceptet nu startes op igen. KDY har med deres initiativ til vintersejladserne forventninger om, at opbygge et endnu stærkere netværk omkring sportsbådene. ”Et netværk der kan være med til at udvikle nye formater, så vi kan fastholde de unge”. Der sejles korte op-og ned sejladser af 20 min varighed, med høj intensitet som man kender det fra Sejlsportsligaen, på den måde – lyder det fra KDY’s Ingeborg Nielsen der er tovholder på træningerne ”er meningen også er, at sejladserne kan bruges som træning til den kommende sæson”. Derudover skal træningerne også være med til at overbevise sejlerne om, at det ikke kun er joller der kan sejle om vinteren.

Fra Sejlsportsligaen er der applaus! ”Det er godt at se, hvordan miljøet vokser og hvordan at træningerne bliver dyrket måde i øst- og vest. Flere og flere både kommer til og det er meget positivt, fordi det giver nye muligheder for både sejlerne og klubberne! Ser man på tyskerne træner de oftest mere end os, velvidende at det også er anderledes i Tyskland, men holdene stormer også frem i ligasammenhæng, så vi glæder os til at følge de danske klubbers udvikling de kommende år!”, lyder det fra Nynne Desirée Ammundsen.

Vi du gerne med ud og sejle på Øresund, kan du tilmelde dig og dit hold her

Følg med i træningerne via Facebook siden for ‘Øresunds J/70 forum her.

Læs mere her.

KDY arrangerer vintersejladser fire søndage i november og fire søndage mellem uge 7 og påsken. Det hele gennemføres af frivillige hjælpere fra klubberne.

 

FLERE NYHEDER