Sejlads på skoleskemaet

juni 15, 2021

Som en del af samarbejdet mellem Aalborg Kommune, Sejlklubben Limfjorden, Hals Bådelaug, Aalborg Sejlklub og Sejlsportsligaen var over 200 skoleever på vandet. Eleverne kommer fra mange forskellige skoler rundt om i landet. Fælles for dem alle er at de for en kort stund har byttet skolebænken ud med de moderne J/70 sejlbåde.

J/70 sejlbåden bruges normalt af Sejlsportsligaen, som er Danmarksmesterskabet for klubhold. Andet ud af fire stævner afvikles i Aalborg og det er i den anledning at skolerne er inviteret på vandet.

De første elever der skulle på vandet var fra Hals Skole. Se herunder, hvad de efterfølgende skrev om oplevelsen.

“Struktur klassen på sommer oplevelse.

Sejlsportsligaen stillede i samarbejde med Hals Bådelaug med RIB kapsejlladsbane og 4 instruktører og gjorde, at eleverne fik en oplevelse der vil blive husket længe.

Formålet: At eleverne får en god oplevelse med sejladsen og oplever vigtigheden i at samarbejde. At eleverne får et indtryk af de regler og retningslinjer der gør sig gældende på vandet.

Gennem den udendørs undervisning prøver eleverne kræfter med elementet vand og opnår viden og kendskab hertil. Formålet læner sig op ad fagmålene for Idræt, herunder primært vandaktiviteter og natur- og udeliv. Vi siger tak for en fed oplevelse!”

Det er ambitionen og tanken at Sejlsportsligaen skal komme igen og afvikle sejlads i 2022, som en del af Idrætsmødet.

FLERE NYHEDER