Sejlerfest for sejlerdanmark i Skovshoved

september 28, 2021

Hele sejlerdanmark var med i Skovshoved i weekenden. De unge, erfarne, kvinderne og alle dem vi kender fra de store stævner. Der blev sejlet i J/70’erne, som efterhånden vist sit værd som en båd der kan rumme alle sejlere. Jonas Warrer, Martin Kirketerp, Jacob Precht og Mathias Lehm Sletten vandt stævnet, selvom det var virkelig tæt.

X-Yachts STAR MEETING, endte med at blive præcis den hyldest til sejlsporten, som arrangørerne havde håbet. Arrangementet var stablet på benene af X-Yachts og Sejlsportsligaen, og folkene bag lægger heller ikke skjul på at alle var glade for at se de store smil på sejlerne. Der var ingen tvivl om at stævnet var en succes, og at der er grobund for at samle sejlerne igen. 

Sjældent har så mange af sejlsportens stjerner været samlet på et sted.

Diversitet, bredde og muligheder

Formålet med stævnet var at samle sejlerne på tværs af alder, køn, bådklasse og meritter. Derudover ligeldes at vise sejlerdanmark den diversitet J/70’erne som båd kan favne, men også hvor sjovt og tilgængeligt formatet i Sejlsportsligaen er. Det var mening at bredden i dansk sejlsport skulle mødes. Der var også lagt op til en dag, hvor det ikke nødvendigvis var de sejlere der havde mest kølbådserfaring der ville vinde, eller de yngre garvede liga-besætninger. Alt var muligt da første sejlads blev skudt af. 

Ranglisten viste dog også at ingen var kommet for at hygge, der blev sejlet for fulde sejl, og ingen gav plads ved mærket. Pointene indikerer ligeledes hvor tæt de mange besætninger var, og at det var marginaler der afgjorde forskellen. 

SE den fulde resultatliste her: https://danishleague2021.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=be62cbfd-c9e8-4c8f-b5f6-9e9cbf5046a6

Resultatet fra X-Yachts STAR MEETING blev:

  1. 49’er STAR team med Jonas Warrer, Martin Kirketerp, Jacob Precht og Mathias Lehm Sletten (13 point)
  2. KDY WOW med: Lotte Meldgaard, Tina Gramkov, Henriette Kock, Ann-Sofie Munk Hansen, Helle Ørum (15 point)
  3. X-YACHTS ALL STAR med Bouwe Bekking, Jens Dolmer, Kasper Skiveren, Kræn Nielsen (15 point, og 4. pladsen havde ligeledes 15 point.) 

Formatet fra Sejlsportsligaen, formåede også at gøre det spændende for alle de gæster der kiggede forbi. Der var lagt en ‘fly by’ målgang ind, som også gjorde sit til at molen havde mange gæster, da man hermed næsten kunne se svedperlerne pible frem på sejlerne. 

Vinderholdet med Jonas Warrer, Martin Kirketerp, Mathias Lehm Sletten og Jacob Precht er heller ikke i tvivl om hvorfor det var så sjovt. Format, de andre sejlere og det sociale var afgørende. 

Jacob fra 49’ER STAR team fortæller her” … Det var en fornøjelse at sejle X-Yachts STAR MEETING, og få lov til at konkurrere mod mange af de dygtige sejlere, som vi normalt ikke sejler mod. Prikken over i’et var dog den hyggelige stemning på land, og den sublime forplejning fra madboden”.

Projektleder, Peter Wolsing fra Sejlsportsligaen fortæller at “Til X-Yacht STAR MEETING sejles i J/70’eren som er velegnet til dette speed fleet format og efterhånden en velkendt bådtype blandt de danske stjernesejlere. Men som også har vist sig lige så velegnede til dem med det nye sejlerliv ude i klubberne. Antallet af klubberne der bygger aktiviteter op omkring J/70 er i stærk udvikling. Det er præcis den udvikling både X-Yachts, Sejlsportsligaen og Sailing Innovation Lab ønsker.”

Kendte de inviterede sejlere ikke allerede til Sejlsportsligaens format, kender de det nu.

X-Yachts havde sponseret mange flotte præmier, og udover vinderne var der også præmier til færrest vendinger (Bojsen-Møller team), højeste speed (Youngsters ONE) og andre sjove præmier. Det var ligeledes muligt at stemme på ‘forventet vinder’, og her havde ingen stemt på vinderholdet fra Aarhus Sejlklub, overraskende nok. 

Det hold der dog kunne feje alle sejlere af banen, var Happy Moms fra KDY der overlegent vandt kampen på land, det bevidste de særligt da det sociale arrangement først gik i gang. 

LÆS Bådmagasinets omtale af stævnet her: https://www.baadmagasinet.dk/kapsejlads/30145-fuldt-program-i-skovshoved-denne-weekend

Fotokredit: Frederik Sivertsen

FLERE NYHEDER