Sejlsport på første række

juni 18, 2017

Det skulle egentlig have været Vejle, men det endte altså med at være Brejning, man pegede på, da der skulle findes en vært til en af fire afdelinger i kampen om den nationale sejr i sejlsports-klassen J70. De øvrige tre afdelinger finder sted i Struer, Aarhus og Skovshoved, og fra den 17. til den 25. juni er det altså så Brejnings tur til at være på hjemmebane. J70-klassen er en voksende klasse i international sejlsport. Bådene er syv meter lange og sejles af en besætning, der består af fire personer.

“Sejlsport har jo været en paradedisciplin for Danmark ved blandt andet OL i mange år. Alligevel er der ikke mange, der interesserer sig for det, for man kan ikke se en skid. Derfor har man forsøgt at gøre sejlsporten mere publikumsvenlig,” fortæller Steffen Bøllund, der er suppleant i bådklubbens bestyrelse.

Det, man blandt andet har gjort, er at rykke sejladsen tættere på land, og det er netop derfor, æren af at være vært tilfaldt Brejning Bådklub og ikke den meget større nabo i Vejle.

“Det kommer til at foregå lige foran snuden på folk. Det længste, bådene kommer fra havnen, er vel omkring 75 meter. Det kunne ikke lade sig gøre i Vejle at komme så tæt på land og stadig have passende vindforhold. Men det kan det i Brejning,” fortæller Steffen Bøllund.
Steffen Bøllund og de øvrige medlemmer af bådklubbens bestyrelse er stolte af at have fået lov til at afholde sådan en sejlsportsbegivenhed.

“Det er helt fantastisk. Det er ikke enhver klub, der får lov til det her. Kigger man på medlemstal og antallet af både, når vi jo ikke Skovshoved og Aarhus til sokkeholderne. Vi er den mindste klub, der i år er med til at arrangere sejladsen,” fortæller han.

Der skal dog nogle forberedelser til, før klubben er klar til at løfte opgaven. Tilskuerfaciliterne skal på plads, hvilket blandt andet betyder, at selve havnen skal udvides. Heldigvis har klubben gode traditioner for at frivillige hjælper til, fortæller Steffen Bøllund. Og selvom Vejle blev forbigået er der ingen bitre miner fra Sejlklubben Neptun, som også vil hjælpe til med forberedelser og afvikling.

Også sportsligt er Brejning blandt de små. Klubben deltager således i 2. division og kæmper altså som sådan ikke selv med om mesterskabet, men om oprykning til 1. division. Det er et niveau, klubben tidligere har været på, og spørger man Steffen Bøllund, kan der godt igen blive plads i det fine selskab til Brejning.

“De har bevist, at de godt kan rykke op jo. Det er ikke så svært at komme på toppen, kan man sige. Det svære er at blive der,” vurderer han.

Følg med LIVE fra stævnet eller på Facebook 

 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...