Sejlsportsligaen har kurs mod Sydfyn

august 9, 2022

Efter lidt over en måneds pause er Sejlsportsligaen tilbage. Efter et veloverstået DM går turen til Svendborg Sunds Sejlklub. Stævnet sejles ved Rantzausminde, hvor 2. division starter den 13.-14. august. Historisk mange hold deltager til dette stævne og Borgmesteren åbner stævnet.

Stolt formand glæder sig
Fra formand, Christian Hammerich lyder “Vi glæder os over at være værter for dette 3. stævne i Sejlsportsligaen. Vi er spændte før stævnet og er overvældet over den lokale opbakning, særligt Destination Fyn og Svendborg Event som har fået øje på os, det er noget vi er meget stolte over. Vi glæder os til at kunne vise området frem for dem og alle sejlerne. Vi vil gøre vores for at gæsterne sætter pris på både de vand- og landlige rammer, når vi byder velkommen fra nær og fjern i Rantzausminde.”

Mange hold til start

Der kommer rigtig mange nye klubber til dette 3. stævne i Sejlsportsligaen, klubhold og sejlere som ikke før har haft deres gang i liga-formatet. Det er særligt de lokale sejlklubber, der stiller med mere end et hold og derudover er det også de mindre som Thurø og Sundby, der har sat kurs mod Sydfyn. Det skal nok blive rigtig spændende at se hvem der snupper sejreren i Svendborg.

Der vil derfor blive sejlet i flere J70’er både end normalt, og der vil være 9 både på startlinjen, mod normalt 7 eller 8 både. Det er muligt, fordi at der i 2. division er wildcard ordning, hvor nye klubber kan prøve at sejle det intense format og prøve de moderne J/70’ere. For mange sejlklubber er deltagelse i 2. division, led i en større satsning på J/70’eren og dermed den klubudvikling som båden og Sejlsportsligaen bistår med. Det er først gang at Sejlsportsligaen får 9 både på startlinjen, og det vil forhåbentlig ikke være sidste gang.

Lokal opbakning fra Borgmesteren
Der vil være åbent hus i Svendborg Sunds Sejlklub, så der er rig mulighed for at nyde en masse af spændende sejlsport og møde sejlere fra hele landet. Borgmester Bo Hansen, vil åbne stævnet kl. 09.00, hvorefter første start går kl. 10.00.

Alt er krydset for et lækkert vejr så der er god grund til at lægge vejen Svendborg Sunds Sejlklub, og få spænding og kant. Første start går på lørdag kl. 10.00, og kan følges på SAP.

I slipstrømmen af 2. division d. 13.-14.8 sejler 1. division d. 20.-21. august.

Værterne håber at se mange i Rantzausminde og overværer begge stævner der sejles tæt på land.

Følg med via Sejlsportsligaens Facebook side her.

FLERE NYHEDER