Sejlsportsligaen styrer mod selvstændig konstruktion

januar 1, 1970

> Referat fra Ligaforeningens årsmøde 2016

Repræsentanter fra 24 ligaklubber deltog fredag aften (20. maj 2016) i Ligaforeningens årsmøde på Lundeborg Havn. Det centrale punkt på dagsordenen var forslaget om en at etablere en selvstændig organisation, der fremadrettet skal eje og drive Sejlsportsligaen. I dag er ligaen et projekt og DS-netværk i Dansk Sejlunion.

22 klubber stemte FOR forslaget, ingen stemte IMOD, der var to blanke stemmer. For at vedtæge ændringen kræves tilslutning fra 2/3 af alle ligaklubber – hvilket vil sige 24 ud af 36 klubber, og dermed var der – trods opbakningen – lige præcis ikke stemmer nok til en endelig vedtagelse.

Ligaforeningens forretningsudvalg har indkaldt til nyt møde i Juelsminde lørdag den 18. juni kl. 20 (i forbindelse med 2. divisionsstævnet). Mødets eneste formål er at sikre den nødvendige formelle tilslutning til at få ændringen vedtaget.

En forening og et selskab
Den nye organisation for Sejlsportsligaen bliver en forening og et selskab. Foreningens medlemmer er ligaklubberne, foruden sejlklubber med interesse i Sejlsportsligaen og Dansk Sejlunion. Foreningen stifter og ejer et selskab. Selskabet driver sponsorarbejde, liga og både.

Selskabets overskud skal anvendes til foreningens formål: Sejlsportsliga, klubudvikling og udvikling af sportsbådsmiljøet i Danmark. Forening og selskab får det fulde ansvar for Sejlsportsligaens økonomi. Dansk Sejlunion vil yde tilskud, og de to organisationer vil arbejde sammen om at udnytte mulighederne i Sejlsportsligaen.

Christian Lerche, formand for Ligaforeningens forretningsudvalget siger om forløbet.

”Jeg er rigtig glad for den massive opbakning fra ligaklubberne. Sejlsportsligaen er en kæmpesucces med et betydeligt potentiale, som ligaklubberne tydeligvis gerne vil være med til at udnytte. Jeg tror også, at den nye forening og selskab kan tiltrække flere kommercielle samarbejdspartnere. Sammen med sponsorer, klubber og Dansk Sejlunion kan vi levere solid videreførelse og udvikling af Sejlsportsligaen.” 

Dansk Sejlunions bestyrelse bakker op om etablering af den nye forening og selskab. Det besluttede man på sit møde den 9. maj. Dansk Sejlunion og Ligaforeningen vil nu aftale, hvordan de to organisationer bedst samarbejder om at udnytte Sejlsportsligaens potentiale.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...